Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

Μάχες, βία, διπλωματία και λίστες με Εβραίους στο Ντόνετσκ ;


article-2607154-1D28C00C00000578-788 634x374Ένοπλες συμπλοκές ανάμεσα σε παραστρατιωτικές ομάδες Ρωσόφωνων εθνικιστών και τις Ουκρανικές δυνάμεις, συνεχίζουν να δυναμιτίζουν τις προσπάθειες για ειρήνη στην περιοχή.
Η κυβέρνηση του Κιέβου αρνήθηκε να αναγνωρίσει την Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ, ενώ δυνάμεις της επιτέθηκαν σε οδόφραγμα στο Σλάβιανσκ. Η Ρωσική κυβέρνηση θεωρεί...
διπλωματικά και στρατιωτικά πως έχει κερδίσει, ενώ Ε.Ε,Η.Π.Α και Ουκρανία, προσπαθούν να ελέγξουν όσο μπορούν την κατάσταση αναμένοντας τους παρατηρητές του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (OSCE) , μετά την συμφωνία στην οποία κατέληξαν στην Γενεύη.
Την ίδια ώρα Ρωσόφωνοι εθνικιστές καλούν τους ‘’εβραϊκής εθνικότητος’’ κατοίκους του Ντόνετσκ, να καταγραφούν σε νέα μητρώα τα οποία θα περιλαμβάνουν και αναλυτική περιγραφή της περιουσίας τους, με στόχο την έκδοση νέων διαβατηρίων στα οποία θα αναφέρεται και η εθνοτική καταγωγή. Το αμερικανικό ΥΠ.ΕΞ καταδίκασε την ενέργεια όπως επίσης και 265 Εβραϊκές οργανώσεις της Ουκρανίας. Το ίδιο έπραξε και η προσωρινή διοίκηση της νεοσύστατης Δημοκρατίας, όμως σύμφωνα πολλές εθνικιστικές οργανώσεις στην ανατολική Ουκρανία, δεν βλέπουν με καλό μάτι την Εβραϊκή μειονότητα.

www.elkosmos.gr

1 σχόλιο:

  1. Ξυπνανε οι λαοι και σιγα σιγα αναγνωριζουν τον δουρειο ιππο που εχει στηθει εδω και τοσα χρονια στις χωρες τους .

    ΑπάντησηΔιαγραφή