Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Οι αιρέσεις οργιάζουν – Δεν θα καταφέρουν τίποτα


X XROMA
Δραστηριοποιούνται στα νότια προάστια και μάλιστα, ανοίγονται. Η αυτοαποκαλούμενη «Ελευθέρα Αποστολική Εκκλησία Πεντηκοστής Βούλας», το έχει ρίξει στην προπαγάνδα και στον προσηλυτισμό, αλιεύοντας τα θύματά της εν μέσω κρίσης. Φυσικά, επενδύουν στις μεγάλες δυσκολίες που δημιουργεί η κρίση.
Τις τελευταίες ημέρες, γέμισαν...
τα παρμπρίζ των αυτοκινήτων στην παραλία με το έντυπό τους. Είναι σαφές πως έχουν αποθρασυνθεί. Στο δε φυλλάδιο που μοίρασαν στη Γλυφάδα παραθέτουν διεύθυνση και τηλέφωνο, αλλά και δύο ιστοσελίδες, τις www.holywords.gr και www.wordofgod.gr αλλά κι ένα ιντερνετικό ραδιόφωνο μέσω της ιστοσελίδας www.christianity.gr.
Όσον αφορά στη δεύτερη ιστοσελίδα, αυτή περιλαμβάνει βίντεο με κηρύγματα, «προτεινόμενα αναγνώσματα» - μέσα εκεί διαβάζουμε πως η ιστοσελίδα αυτή είναι «ένας δικτυακός τόπος που χρησιμοποιεί τις τελευταίες τεχνολογίες του multimedia streaming και παρέχει 24ωρη ροή τηλεοπτικού προγράμματος, μέσα από το διαδίκτυο, καθώς και ζωντανές μεταδόσεις» και «το ‘WordofGod.gr’ παρέχει στους επισκέπτες του, πλούσιο αρχείο από οπτικοακουστικό υλικό», όπως «ομολογίες ανθρώπων που γνώρισαν τον Ιησού Χριστό, Δογματικές, Ευαγγελιστικές, Ιστορικές, Ενημερωτικές και άλλες εκπομπές, καθώς και την εκπομπή Απαντήσεις από το Λόγο του Θεού, της οποίας τα θέματα προτείνονται από τους επισκέπτες του WordofGod».
Διαβάζουμε επίσης πως «το ‘WordofGod.gr’ είναι η φυσική εξέλιξη ενός ‘μικρού’ δικτυακού τόπου που ξεκίνησε το έτος 2000, με σκοπό τη διάδοση του Ευαγγελίου του Ιησού Χριστού στα Ελληνικά, χρησιμοποιώντας αρχεία κηρυγμάτων σε μορφή .mp3» και πως «το πρωτότυπο υλικό του «WordofGod.gr», βρίσκεται στην Ελληνική Γλώσσα, και μεταφράζεται σε 7 γλώσσες (Αγγλικά, Ιταλικά, Ρουμανικά, Ρωσικά, Πολωνικά, Αλβανικά και Γαλλικά)» και πως «παρέχει στους επισκέπτες του, πλούσιο αρχείο από οπτικοακουστικό υλικό (Ομολογίες ανθρώπων που γνώρισαν τον Ιησού Χριστό, Δογματικές, Ευαγγελιστικές, Ιστορικές, Ενημερωτικές και άλλες εκπομπές, καθώς και την εκπομπή Απαντήσεις από το Λόγο του Θεού, της οποίας τα θέματα προτείνονται από τους επισκέπτες του WordofGod».
Όσον αφορά στο «ιστορικό», διαβάζουμε πως «το έτος 2000, μία μικρή ομάδα νέων Ελλήνων, ιδιωτών, που γνώρισαν στη ζωή τους τον Λυτρωτή Ιησού Χριστό, θέλησαν να πληροφορήσουν τους ανθρώπους γι αυτό που γνώρισαν και να γευτούν κι άλλοι, τη σωτηρία της ψυχής και την ελευθερία στη ζωή που μόνο ο Ιησούς Χριστός με το Ευαγγέλιό του μπορεί να κάνει… Η προσθήκη πολυμέσων, αύξανε την επισκεψιμότητα του δικτυακού τόπου, καθημερινά… Έτσι ξεκίνησε ο σχεδιασμός και η υλοποίηση».
Και όλα αυτά κάτω από τη μύτη της Εκκλησίας μας! Παρόμοιο κρούσμα με άλλη «εκκλησία», είχαμε παρατηρήσει στον Πειραιά (στην Πλατεία Κοραή και στην οδό Σωτήρος) και το είχαμε αναφέρει μέσω της σελίδας μας ex – files, στην «Ελεύθερη Ώρα», που δίνει μια συνεχή και ασυμβίβαστη μάχη κατά των αιρέσεων. Είναι πλέον σαφές ότι η Εκκλησία της Ελλάδος οφείλει να επαναπροσδιορίσει τους στόχους της όσον αφορά στην καταπολέμηση των αιρέσεων και δη σε μια εποχή δύσκολη, καθώς το θέμα έχει αρχίσει να «ξεφεύγει» πολύ. Πλέον, κάποιοι οι οποίοι κινούνταν επί χρόνια διακριτικά, έχουν αποθρασυνθεί εντελώς, σκοπεύοντας ευθέως στον προσηλυτισμό συμπολιτών μας οι οποίοι έχουν χτυπηθεί από την κρίση και έχουν καταστεί ευάλωτοι. Και αυτό το πρόβλημα, οφείλει η Εκκλησία της Ελλάδος να το αντιμετωπίσει με πυγμή.
Είναι καιρός η ελληνική κοινωνία να πει σε αυτούς τους τύπους ότι δεν δικαιούνται να έρχονται σε μια χριστιανική χώρα και να προσηλυτίζουν. Τα νεοταξίτικα κηρύγματα που υπονομεύουν το έθνος, κατακερματίζουν την κοινωνία, δοκιμάζουν τη συνοχή της και εξαθλιώνουν τον άνθρωπο, δεν τα έχει ανάγκη ο κόσμος. Το γιατί δεν πάνε οι «κήρυκες» σε αλλόθρησκες χώρες, είναι παραπάνω από προφανές (δεν τους παίρνει με τίποτα), όπως και η στόχευσή τους στην Ελλάδα και μάλιστα σε καιρό βαθιάς οικονομικής κρίσης. Λέμε λοιπόν σε όλους αυτούς των αιρέσεων ότι δεν είναι καλοδεχούμενοι, ότι δεν μας ενδιαφέρουν τα όσα κομίζουν και πως τζάμπα παιδεύονται. Και ότι άδικα προσδοκούν στους εθνομηδενιστές και σε όλους όσοι εργάζονται νυχθημερόν για τον θρυμματισμό του εθνικού κορμού. Δεν θα προδώσουμε την Ορθόδοξη πίστη μας.
Νίκος Χιδίρογλου
www.elora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου