Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

Το Πεντάγωνο χρηματοδοτεί έρευνα για ελέγχο καιρού με λέιζερ στηριζόμενη και από Έλληνα επιστήμονα!

Picture
Δημοσιοποιούν αυτό που ήδη εφαρμόζουν: Ερευνητές με χορηγία του Πενταγώνου κατάφεραν να φτιάξουν μια ακτίνα λέιζερ που θα παράγει βροχή και θα προκαλεί αστραπές, αλλά το δυναμικό πεδίο της έχει και... πολλές άλλες εφαρμογές!ημοσιοποιούν αυτό που ήδη εφαρμόζουν:... Ερευνητές με χορηγία του Πενταγώνου κατάφεραν να φτιάξουν μια ακτίνα λέιζερ που θα παράγει βροχή και θα προκαλεί αστραπές, αλλά το δυναμικό πεδίο της έχει και... πολλές άλλες εφαρμογές!

Ένας σύντομος έντονος παλμός λέιζερ παράγει πλάσμα στην πορεία του. Αυτό το πλάσμα μπορεί να αλληλεπιδράσει με τα φορτισμένα σωματίδια σε ένα σύννεφο καταιγίδας και να αλλάξει τον καιρό, να επιφέρει βροχή κατά παραγγελία και να ελέγξει τις αστραπές κατά πως θέλει. Αλλά κάνοντας τις ακτίνες λέιζερ να ταξιδεύουν στα σύννεφα αδιάκοπα ήταν ανέκαθεν μια πρόκληση, γιατί οι ακτίνες λέιζερ που να είναι αρκετά ισχυρές ώστε να ελέγχουν τον καιρό εξασθενούσαν πολύ γρήγορα.

διαβάστε: Συννεφιές... κι όταν τις βλέπω έχω ακεφιές...

Μια ομάδα ερευνητών οπτικής του Πανεπιστήμιο της Αριζόνα και του Πανεπιστημίου της Κεντρικής Φλόριντα έχουν βρει έναν τρόπο να ξεπεράσουν αυτό το εμπόδιο.  Χρησιμοποίησαν μια δεύτερη μικρότερης έντασης ακτίνα λέιζερ για να «ντύσουν» τον πρωταρχική στόχο και να λειτουργήσει ως πηγή ενέργειας. Αυτό διεύρυνε το φάσμα της δέσμης υψηλής έντασης από μόλις μερικά εκατοστά σε αρκετά μέτρα σε συνθήκες εργαστηρίου.


Οι δυνατότητες της τεχνολογίας πηγαίνει πέρα από την αλληλεπίδρασή μας με την ατμόσφαιρα του πλανήτη. Μπορεί να εφαρμοστεί σε τομείς όπως η τηλεπισκόπηση για τη φασματοσκοπία, επιτρέποντας την ανάλυση των χημικών ενώσεων από μεγάλες αποστάσεις ή τη διοχέτευση των μικροκυμάτων (βλέπε HAARP)  Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, έδωσε πράσινο φως στην έρευνα, με επιχορήγηση 7.500.000 δολ. γιατί... "σίγουρα σκέφτηκε ότι ήταν αξίζει η επένδυση", αναφέρει το RT, χωρίς όμως να σχολιάζει το γιατί ο στρατός να χρηματοδοτεί τέτοια καιρικά εργαλεία. Πρώτον γιατί αποτελούν σήμερα το πιο μυστικό και ισχυρό καιρικό όπλο και δεύτερον γιατί οι Ρώσοι έχουν επίσης βρεγμένη τη φωλιά τους, αφού πρώτοι ξεκίνησαν αυτά τα πειράματα και τους χημικούς αεροψεκασμούς που είναι απαραίτητοι για τη λειτουργία τους. 
διαβάστε: Οπλοποίηση Καιρού

Για έλεγχο των καιρικών συνθηκών, η ομάδα πρέπει να βρει έναν τρόπο να στείλει μια ακτίνα λέιζερ εκατοντάδες μέτρα στον ουρανό και να διατηρήσει την ενέργειά του, λένε οι ερευνητές. (Μην φοβάστε, τον έχουν βρει, μάλλον).  Η έκθεσή τους, με τίτλο «‘Externally refueled optical filaments’», δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Nature Photonics .

Η χρήση των λέιζερ για τον έλεγχο καιρού ερευνάται για χρονικό διάστημα. Δεν είναι οποιοδήποτε λέιζερ κατάλληλο για την εργασία, ωστόσο. Πρέπει να είναι αρκετά ισχυρό και να παράγει μια πολύ σύντομη έκρηξη.

«Όταν μια δέσμη λέιζερ γίνεται αρκετά έντονη, συμπεριφέρεται διαφορετικά από ό, τι συνήθως - καταρρέει εσωτερικά στον ίδιο της τον εαυτό του» εξήγησε ο ομο-συντάκτης της μελέτης, Matthew Mills, απόφοιτος του Κέντρου για την Έρευνα και την Εκπαίδευση στην Οπτική και τα Λέιζερ ( CREOL ) στο Πανεπιστήμιο της Κεντρικής Φλόριντα. «Η κατάρρευση γίνεται τόσο έντονη που τα ηλεκτρόνια στο οξυγόνο του αέρα και αζώτου αποσπούνται δημιουργώντας πλάσμα -βασικά μια σούπα των ηλεκτρονίων».

Το προκύπτον πλάσμα παλεύει τον περιβάλλοντα αέρα για έλεγχο, δημιουργώντας ένα μονοπάτι  ή «μια κλωστή φωτός» . Αυτή η διαδικασία νημάτωσης, όπως ονομάζεται, δημιουργεί «υπερδιεγερμένα ηλεκτρόνια» όπου περνά. Αυτά τα ηλεκτρόνια είναι τα δομικά στοιχεία των κεραυνών. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία και τον έλεγχό τους.

Δυστυχώς, τέτοια νήματα δεν είναι σταθερά και αρκετά μακριά για να φτάσουν ένα σύννεφο. Ο Mills και πολλοί άλλοι βρήκαν έναν τρόπο για να δημιουργήσουν ένα «καλώδιο επέκτασης» για το λέιζερ : αυτό το «ντύσιμο» της αρχικής δέσμης του σούπερ λέιζερ με ένα άλλο χαμηλότερης έντασης. Το δεύτερο, που έχει σχήμα ενός ντόνατ ντύνει τη δέσμη και  προσδίνει επιπλέον ενέργεια στην αρχική δέσμη, περίπου σαν ένα αεροσκάφος ανεφοδιασμού που ανεφοδιάζει με επιπλέον καύσιμο ένα μαχητικό, προκειμένου να παραμείνουν περισσότερο στον αέρα.

«Δεδομένου ότι θα έχουμε τον έλεγχο σε όλο το μήκος του νήματος με τη μέθοδό μας, θα μπορούσε κανείς να 'σπείρει' τις συνθήκες που απαιτούνται για μια καταιγίδα από μακριά. Τελικά , θα μπορούσε με κάτι τέτοιο να ελέγξει τεχνητά τη βροχή και τις αστραπές πάνω από μια μεγάλη έκταση», σημειώνει ο Mills, ο οποίος δεν χρησιμοποιεί τυχαία το ρήμα σπέρνω, για να γίνεται επίτηδες σύγκριση και αναφορά στην ήδη υπάρχουσα τεχνική τροποποίησης καιρού δια σποράς των νεφών με ιωδιούχο άργυρο. 

διαβάστε: Μια "Τροποποίηση Καιρού" για την Ελλάδα
Κι αυτό εξάλλου επιβεβαιώνεται από το άρθρο το οποίο συνεχίζει, λέγοντας ότι η έρευνα είναι ευρύτερη από ένας απλά νέος τρόπος σποράς νεφών και προστασίας κτιρίων από κεραυνούς, τα οποία μπορούν να γίνουν με πιο συμβατικές μεθόδους .
PictureMatthew Mills και Ali Miri
Με τη δικαιολογία «Ο καθένας παραπονιέται για τον καιρό, αλλά κανείς δεν κάνει τίποτα γι 'αυτό» υποτίθεται ότι στο πανεπιστήμιο της Φλόριντα αποφάσισαν να... κάνουν κάτι! Βεβαία... το "ο καθένας" δεν αφορά σε καμία περίπτωση στους πολλούς "καθένας" που παραπονιούνται για τη χειραγώγηση του καιρού από αεροψεκασμούς και χααρπ κι όλα αυτά τα νέου τύπου σκατολοΐδια!!! 
Ο καθηγητής του εν λόγω πανεπιστημίου Δημήτριος Χριστοδουλίδης, είναι αυτός κάτω από του οποίου το 'μάτι' γίνονται οι έρευνες. Έχουμε ξαναπεί... εμείς δεν νιώθουμε καμία εθνική υπερηφάνεια όταν οι Έλληνες δουλεύουν για κατασκευές όπλων, γενετική κλπ και οι έρευνές τους εξυπηρετούν τα σχέδια των γκλομπαλιστών και των σκοτεινών δυνάμεων. Το αντίθετο... ντροπή νιώθουμε και μόνο ντροπή!!! Δεν είναι ΦΩΤΑ αυτά πολιτισμού, αλλά ΣΚΟΤΑΔΙ ενάντια στην ανθρωπότητα και τον όμορφο πλανήτη που την φιλοξενεί!!!

Picture Μιλώντας για την ομάδα, ο Χριστοδουλίδης αναφέρει ότι κατάφεραν να επεκτείνουν την ακτίνα λέιζερ υψηλής έντασης από λίγα εκατοστά έως μερικά μέτρα και είναι μόνο θέμα χρόνου μέχρι να είμαστε επίσης σε θέση να «να μπορούμε να καθοδηγήσουμε επιλεκτικά σήματα μικροκυμάτων μαζί πολύ μακρά κανάλια πλάσματος, ίσως και για εκατοντάδες μέτρα». Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει μια ολόκληρη σειρά από εφαρμογές της επιστήμης και τις δυνατότητες μέτρησης σε περιοχές που προηγουμένως δεν μπορούσαμε να πλησιάσουμε αρκετά κοντά για να επέμβουμε με χωρίς να χτυπηθούμε από κεραυνό.

Και καταλήγοντας ο αρθρογράφος του RT σχολιάζει: "Όμως, βάζοντας μαζί το ενδιαφέρον του Πενταγώνου με τον καιρικό έλεγχο αυτό δίνει ένα κάπως απειλητικό τόνο στην έρευνα, τουλάχιστον για όσους έχουν την τάση να το βλέπουν έτσι. Για παράδειγμα το HAARP, η εγκατάσταση των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αλάσκα, η οποία μελετά την ιονόσφαιρα, έχει μια σειρά από θεωρίες συνωμοσίας που συνδέονται με αυτό, υποστηρίζοντας ότι μπορεί να ελέγξει τον καιρό και να προκαλέσει ακόμη και τις φυσικές καταστροφές σε απομακρυσμένες περιοχές κατ'  εντολή στρατιωτικών των ΗΠΑ".

Κι έτσι το ρώσικο RT, πετάει το μπαλάκι μόνο στις ΗΠΑ, διεγείρει το ενδιαφέρον των αναγνωστών του που πολλοί είναι αμερικάνοι, βγάζοντας την ουρά των Ρώσων απέξω. Ωραίοι; Κοιτάτε... κατά το μαζί τα φάγαμε, υπάρχει και το μαζί διαλύετε το σύμπαν και παίζετε καιρικό πόλεμο. Όχι μεταξύ σας, αλλά εναντίον μας. Γιατί την άποψή μας την έχουμε πει και την ξαναλέμε: Άτομο, ομάδα, κόμμα, κίνημα, παράταξη, χώρα που δεν παραδέχεται ανοικτά τους χημικούς αεροψεκασμούς και τη σύνδεση τους με τα υπερόπλα καιρικής και ανθρώπινης καταστροφής, ΔΕΝ είναι με ΕΜΑΣ, τους λαούς,, είναι με ΤΣΙ ΑΛΛΟΙ!!!!! ΤΕΛΟΣ!!!!! Και την Ατζέντα 21 ΜΑΖΙ την υπογράψατε και ΜΑΖΙ "μας τρώτε"!!!!

Όσο για το περήφανο ελληνόπουλο, του αφιερώνουμε το άρθρο και του δίνουμε τον αριθμό τρία στη σειρά που δημοσιεύουμε με τίτλο <Έλληνες επιστήμονες στην υπηρεσία των 'Σκοτεινάτοι'>. Το πρώτο: Το 'πείραμα' ΗΑΑRΡ και τα 'παιγνίδια' της ιονόσφαιρας - Ένα παλιό άρθρο πιο επίκαιρο όσο ποτέ, το δεύτερο Αρχίζει η αποστολή Mars One (ευτυχώς για του έλληνες ανεγκέφαλους, δεν διάλεξαν κανένα να πάει να αυτοκτονήσει στον Άρη)

© AllNewz   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου