Τετάρτη, 30 Απριλίου 2014

Δημήτρης Καζάκης:«Ολη η περιουσία των Ελληνων περνά στα χέρια του Ευρωπαϊκούμηχανισμού σταθερότητας»!

kazakis vrax
O ιδρυτής και επικεφαλής του ΕΠΑΜ (Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο) Δημήτρης Καζάκης, σε αποκλειστική του συνέντευξη στην «Ε.Ω.» ξεσκεπάζει το πολιτικό σύστημα και όσα κρύβουν επιμελώς συγκυβέρνηση και αντιπολίτευση, για όσα έρχονται. Η χώρα οδηγείται σε πλήρη διάλυση και ξεπουλιέται με την εκχώρηση των πάντων στους τοκογλύφους και τον νέο μηχανισμό Ευρωπαϊκής Σταθερότητας, επισημαίνει ο κ. Καζάκης, θεωρώντας τον Σαμαρά μέλος της συμμορίας που κυβερνά τον τόπο και τον Τσίπρα συνεχιστή της!...

4Κύριε Καζάκη, πριν από μερικές μέρες, στις 23 Απριλίου συμπληρώθηκαν ακριβώς τέσσερα χρόνια από τότε που ο Γιώργος Παπανδρέου, από το Καστελόριζο ανακοίνωνε την υπαγωγή της χώρας μας στον μηχανισμό στήριξης ΕΕ και ΔΝΤ. Κάντε μου ένα σχόλιο.
Καζάκης:  Ο Παπανδρέου ήταν εντεταλμένος των ξένων δυνάμεων. Λίγο μετά την ένταξή μας  στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης μάθαμε τι σημαίνει μνημόνιο, τι σημαίνει δανειακή σύμβαση που την κρύβανε και δεν περάσανε καν στο κοινοβούλιο. Από τότε μέχρι σήμερα, η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού περνά μια κόλαση. Επειδή έχω μια μανία με την ιστορία,  έχω καταλήξει στην εκδοχή ότι οι τελικές επιλογές ημερομηνιών δεν είναι άσχετες. 23 Απριλίου ήταν η ημέρα που υπογράφηκε το 3ο πρωτόκολλο παράδοσης του ελληνικού στρατού από τον Τσολάκογλου. Ο Τσολάκογλου συνθηκολόγησε απέναντι στις ιταλικές δυνάμεις και τους ναζί. Ο Τσολάκογλου ήταν δικό τους παιδί, ήταν εντεταλμένος των ναζί, όπως έχει αποδειχθεί από τα γερμανικά αρχεία. Σημειώστε ότι ο ελληνικός στρατός ήταν ακόμη μάχιμος, από τα οχυρά μέχρι το αλβανικό μέτωπο. Ανέλαβαν οι θεσμικοί του ηγέτες να του σπάσουν το ηθικό. Οι διοικητές μονάδων και η ανώτατη ηγεσία ανέλαβαν να του πουν ότι «όλα τελείωσαν εδώ, παρέδωσε τα όπλα. Δεν υπάρχει λόγος ν’ αντιστέκεσαι».
4Ό,τι έκανε δηλαδή και συνεχίζει να κάνει η σημερινή πολιτική ηγεσία. Παρέδωσε τα όπλα στους τοκογλύφους...
Καζάκης: Ακριβώς. Ουσιαστικά, μας λένε να αποδεχτούμε την κατοχή και να βολευτούμε με αυτή την κατάσταση.
4Κύριε Καζάκη, πρέπει να τιμωρηθεί ο Γιώργος Παπανδρέου;
Καζάκης: Δεκάκις εις θάνατον για εσχάτη προδοσία πρέπει να πάει. Ναι, αυτός ο τύπος με το… κανό. Και να φαντασθείτε ότι το τελευταίο Πολυνομοσχέδιο το καταψήφισε δίνοντας μάλιστα συνέντευξη στο Bloomberg  (ειδησεογραφικό πρακτορείο για επενδυτές), όπου έβγαλε το μανιφέστο του κηρύσσοντας τον πόλεμο ενάντια στην αποικιοκρατία των Τραπεζών!!! Αυτόν μπορεί να τον δείτε μέχρι και …υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ! Και θα’ναι πάνω από τον Πρωθυπουργό. Μην τυχόν και μας τον φέρουν και Πρόεδρο Δημοκρατίας! Μην το γελάτε καθόλου. Από ξένες πρεσβείες τα κανονίζουν αυτά, από τότε που υπήρχε το ρωσικό, το γαλλικό και αγγλικό κόμμα!
4Και ο Σαμαράς που ανέλαβε την σκυτάλη; Τι ρόλο παίζει σε αυτό που χαρακτηρίζετε προδοσία;
Καζάκης: Ο κ. Σαμαράς λέει, «ε, τι να κάνουμε; Τότε ήταν κακό που μας έβαλε ο Γιώργος στο ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης , τώρα δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς»! Πρόκειται περί παραλογισμού. Όταν καταπατούνται βασικά, θεμελιώδη, συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα ενός λαού, είναι κακό, αλλά η κυβέρνηση που έρχεται, αντί να αποκαταστήσει την παρανομία, την αποδέχεται! Αυτό αποκαλείται «συνέχεια του κράτους στην Ελλάδα». Δηλαδή συνέχεια της συμμορίας που κυβερνά.  Όλοι αυτοί που κυβερνούν έχουν λογική συμμορίτη. Η έννοια της πολιτικής στην Ελλάδα είναι συνώνυμη με την συμμορία. Έχετε δει την τελευταία συνέντευξη του Μπαλτάκου. Δεν ενδιαφέρονται για την ουσία αλλά λένε: «Ξέρουμε, έχουμε κρίνει, ο λαός έχει φοβερή ευθυκρισία στα ζητήματα αυτά»!!!
4Ο λαός γιατί δεν αντιστέκεται κύριε Καζάκη μετά από 4 χρόνια πρωτοφανούς κρίσης και διάλυσης των πάντων; Τι περιμένει;
Καζάκης: Ο Έλληνας δεν έχει ακόμη αποκτήσει συνείδηση του τι πρέπει και καλείται να υπερασπιστεί. Τη δουλειά του; Ποια δουλειά; Τα 100 ευρώ σύνταξη που θα τ’ αφήσουν; Κι αν τ’ αφήσουν. Τελικά, αυτό που σου στερούν και αποτελεί τη βάση για όλα τα άλλα, είναι το να έχεις Πατρίδα. Δηλαδή το να υπάρχει ένας τόπος που ένας λαός να μπορεί ατομικά και συλλογικά να ασκεί δικαίωμα κυριαρχίας. Δικαίωμα κυριαρχίας ενός λαού είναι το δικαίωμα στην αυτοδιάθεσή του. Στη δυνατότητά του δηλαδή να μπορεί να πει: «αυτός ο τόπος μου ανήκει και μπορώ να τον διαμορφώσω όπως θέλω, σύμφωνα με τα δικά μου συμφέροντα». Αυτό κινδυνεύουμε να χάσουμε, κανονικά το έχουμε χάσει στα χαρτιά, απλά ο Έλληνας δεν το πιστεύει και συχνά λέει: «είναι δυνατόν στην Ελλάδα της Ευρώπης να συμβεί κάτι τέτοιο;». Συντηρεί δηλαδή την τελευταία του αυταπάτη.  Ότι με τους κανόνες που έχουν διαμορφώσει οι νέοι κατακτητές της χώρας μπορεί να λυθεί το πρόβλημα! Εμείς,  ως ΕΠΑΜ προσπαθούμε να απευθυνθούμε στις πολύ μεγάλες μάζες του ελληνικού λαού και να τους περάσουμε την έννοια της ενότητάς τους. Της δικής τους ενότητας, έτσι ώστε να μπορέσουν να αποτελέσουν την βασική δύναμη ανατροπής. Πρέπει συνεπώς ο Έλληνας να αποκτήσει συνείδηση του τι πραγματικά χάνει… Ο λαός όταν έβαλε μπροστά το πατριωτικό του καθήκον ξεπέρασε τον διχασμό, βρήκε τον εαυτό του και ήταν ο μόνος λαός στην Ευρώπη που απελευθερώθηκε από τα ίδια του χέρια, από τις δικές του δυνάμεις αντίστασης και όχι από τους συμμάχους.
4Σε ποια κατάσταση βρίσκεται η χώρα σήμερα κύριε Καζάκη; Δεν ακούμε τα κόμματα να κάνουν λόγο για γερμανική κατοχή. 
Καζάκης: Το σύνολο του πολιτικού συστήματος με εξαίρεση κάποιες φωνές που δεν είναι πάντα ξεκάθαρες, δεν αποδέχεται ότι  υπάρχει σύστημα κατοχής. Κατοχή είναι αυτό που λένε οι νομικοί, η άσκηση φυσικής εξουσίας πάνω σε ένα αντικείμενο, σε ένα λαό ή σε μια χώρα. Η φυσική εξουσία γίνεται με στρατιωτική επιβολή, εξωοικονομικό καταναγκασμό ή με οικονομική καταδίκη, όπως είναι σήμερα. Η διαφορά ανάμεσα στην κατοχή με στρατιωτικά μέσα, εξωοικονομικό καταναγκασμό και οικονομική καταδίκη, βρίσκεται  σε αυτό που θα έλεγε ένας ζωολόγος, ανάμεσα σε ένα ζώο που το αλυσοδένω και του επιβάλλω εξωτερικά δεσμά και σε ένα άλλο που στο εσωτερικό του οργανισμού του κλωνοποιούμε έναν μύκητα που τον κατατρώγει ολόκληρο! Και όσοι από μας ακόμη σκεφτόμαστε, ξέρουμε ότι η δεύτερου τύπου κατοχή μακροπρόθεσμα  είναι πολύ χειρότερη από την στρατιωτική,  γιατί απορροφά ολόκληρο τον οργανισμό. Τα εξωτερικά δεσμά είναι πάντα υπό αίρεση και ο λαός κάποια στιγμή θα βρει τον τρόπο να τα σπάσει. Τι γίνεται όμως όταν μέσα στον οργανισμό έχει κλωνοποιηθεί ένας μύκητας που θα τον κατασπαράξει; Θα πρέπει να δημιουργήσει σύστημα αντισωμάτων για να μην τον φάει. Αν δεν το κάνει, χάνεται!
4Ο λαός έχει πάρει χαμπάρι ότι έχουν βάλει μέσα του τον μύκητα που τον κατατρώει;
Καζάκης:  Στόχο έχουν να κάνουν τον Έλληνα να πιστέψει πως ό,τι συμβαίνει είναι φυσιολογικό και ομαλό. Από την μεν κυβερνώσα παράταξη ακούμε «έτσι γίνεται, σε όλα τα πολιτισμένα κράτη αυτό συμβαίνει. Σε όλα τα  πολιτισμένα κράτη έχουν κομισάριους οι οποίοι αποφασίζουν για τα των κρατών». Η από τα αριστερά, μας λένε το εξής …κουφό: «Αστική δημοκρατία είναι, έτσι ήταν πάντα η αστική δημοκρατία, θα την αποδεχτούμε»! Ε, όχι δεν ήταν έτσι πάντα. Και δεν είναι δεδομένο ότι σε μια κοινοβουλευτική δημοκρατία πρέπει να είμαστε σε αυτή την κατάντια.  Έτσι είναι μόνον όταν ο λαός είναι ανίκανος να αντισταθεί ή να συγκροτήσει αντίπαλο πόλο. Προσπαθούν λοιπόν να πείσουν τον ελληνικό λαό ότι δεν έχει δικαιώματα.
Μας ετοιμάζουν εμφύλιο. Όσο ο λαός εξακολουθεί
και πιστεύει στην πολιτική του ηγεσία, μας την έχουν στημένη στη γωνία…
4Κάποιες φωνές λένε ότι οι δανειστές εξωθούν τη χώρα σε εμφύλιο πόλεμο. Κάτι παρόμοιο με αυτό που γίνεται στην Ουκρανία.
Καζάκης: Με αυτή την κατάσταση μας πάνε σε πόλεμο και όποιος πιστεύει ότι θα την γλιτώσουμε έτσι απλά, γελιέται. Ένα κράτος όπου διαλύουν τις ένοπλες δυνάμεις του, την αποτρεπτική του ισχύ, τη δυνατότητα να υπάρχει και να υφίσταται σε ένα εθνικά κατοχυρωμένο χώρο  και ότι αυτό δεν θα καταλήξει σε πόλεμο, αυτός που το πιστεύει όχι μόνο δεν ξέρει ιστορία, είναι ανίδεος για τα πράγματα! Η Ελλάδα αυτή την ώρα είναι εξαιρετικά ευάλωτη. Είναι διαλυμένο το σύστημα. Το 2013 μας αναβάθμισαν 6 θέσεις για να μας φέρουν πιο κοντά στη Σομαλία ή σε τέτοια κράτη που είναι failed state και υπάρχει ξένη επέμβαση, στρατιωτική και πολιτική. Έρχονται οι ξένες δυνάμεις και ελέγχουν αυτές τις χώρες για να μην αποτελέσουν πηγή ανωμαλίας για το διεθνές περιβάλλον. Εκεί μας πάνε ολοταχώς, αν τους το επιτρέψουμε. Μας ετοιμάζουν εμφύλιο με τους δικούς τους όρους. Δεν θα μας ρωτήσουν. Όσο εμείς εξακολουθούμε και ψηφίζουμε με βάση ότι «εγώ είμαι στη ΝΔ ή ο άλλος στην αριστερά», τότε μας τελειώσανε, μας την έχουν στημένη στη γωνία. Αυτοί βασίζονται στο ότι ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού πιστεύοντας, δυστυχώς ακόμη στην πολιτική του ηγεσία, νομίζει ότι δεν είναι ενδεχόμενο να πάμε χειρότερα, αποβλέπει στους δήθεν συμμάχους του οι οποίοι όμως οργάνωναν και οργανώνουν τα χειρότερα σε βάρος μας. Μόνο εάν δεν κάνουμε τα ίδια λάθη με το παρελθόν, δεν θα κινδυνέψουμε.
4Πολύς λόγος γίνεται για το τεράστιο δημόσιο χρέος μας. Μπορούμε να διαγράψουμε το χρέος μας κύριε Καζάκη;
Καζάκης: Από το πολιτικό σύστημα δεν συζητά κανείς τους το χρέος. Βεβαίως και μπορούμε να διαγράψουμε το χρέος. Υπάρχουν δύο τρόποι. Υπάρχει ο τρόπος του τσαμπουκά. Εάν είναι να πεθάνουν τα παιδιά μας, ναι και με τσαμπουκά πρέπει να απαιτήσουμε να διαγραφεί το χρέος. Υπάρχει μάλιστα συγκεκριμένο πλαίσιο στο διεθνές δίκαιο που επιτρέπει σε έναν λαό να πει με τον τσαμπουκά του «διαγράφω το χρέος». Επικαλούμενοι βασικές νομολογικές αρχές και το διεθνές και εθνικό δίκαιο μπορούμε να διαγράψουμε το δημόσιο χρέος. Όταν λέγαμε ότι οι δανειακές  συμβάσεις και τα μνημόνια που έχουν υπογραφεί είναι παντελώς παράνομα. Είναι παράνομα ακόμη και με βάση το πρωτογενές δίκαιο της ΕΕ. Το λέει η έκθεση του  ευρωκοινοβουλίου, δεν το λέμε εμείς.
4Τι λέει η έκθεση; Ποιος μίλησε ποτέ γι’ αυτή;
Καζάκης: Κανείς δεν έμαθε τίποτε γι’ αυτήν γιατί πολύ απλά κανένα κοινοβούλιο εθνικό δεν τη συζήτησε. Και δεν περίμενα από τον κ. Σαμαρά να φέρει αυτή την έκθεση στη Βουλή αλλά θα περίμενα από την αντιπολίτευση.  Να το κάνει θέμα, γιατί όταν το ίδιο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σου λέει ότι η τρόικα μαζί με τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης παραβίασαν το πρωτογενές ευρωπαϊκό δίκαιο, φαντασθείτε τι νομικά επιχειρήματα έχουμε να τους πούμε ότι τα 240 δις που μας δώσατε δεν μας τα δώσατε για να επιβιώσουμε εμείς  ή να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματά μας , αλλά μας τα δώσατε για να συντηρηθείτε εσείς και οι τράπεζές σας. Άρα, γιατί να τα πληρώσουμε;
4Ναι, αλλά το χρέος μας το βάλαμε κάτω από το αγγλικό δίκαιο. Πώς μπορεί να ξεπεραστεί αυτό, αφού η κυβέρνηση Παπαδήμου μας στρίμωξε σε ξένο δίκαιο;
Καζάκης: Θα σας πω κάτι που ίσως δεν το ξέρετε. Το 1976, στην κορύφωση του χρέους στην Βρετανία  γινόταν χαμός. Πλειστηριασμοί στα σπίτια, πέταγαν έξω εργατικές οικογένειες, τσακιζόταν η βρετανική κοινωνία. Τότε περάσανε το περίφημο βρετανικό εμπορικό δίκαιο. Το βρετανικό εμπορικό δίκαιο αναγνώριζε για πρώτη φορά τι σημαίνει ληστρικό χρέος. Ληστρικό είναι εκείνο το χρέος που εσύ ως δανειστής, με τους όρους που έχεις βάλει εξωθείς τον οφειλέτη σε χρεωκοπία. Όταν έβαλαν αυτό τον όρο, οι τράπεζες έπεσαν μανιωδώς στη βρετανική κυβέρνηση για να εξαιρέσει τουλάχιστον τους οφειλέτες του εξωτερικού. Δηλαδή τα κράτη ή τις επιχειρήσεις που δάνειζαν στο εξωτερικό. Και τότε, το 1977 έβγαλαν το λεγόμενο αγγλικό δίκαιο με το οποίο οικειοθελώς ένας κράτος απεμπολεί την εθνική του κυριαρχία. Από τότε αρχίζει να χρησιμοποιείται ευρέως. Με βάση τις αποφάσεις του Κογκρέσου, τέσσερις συνολικά από τον 19ο αιώνα, δεν αναγνωρίζεται η οικειοθελής απεμπόληση εθνικής κυριαρχίας. Τι θα πει «οικειοθελής»; Και αν έχει εξαγοραστεί το πολιτικό προσωπικό της χώρας; Αν έχει κέρδος το πολιτικό προσωπικό από το χρέος της χώρας, ποιος του δίνει το δικαίωμα να παραχωρεί την εθνική κυριαρχία και μάλιστα οικειοθελώς;
4Τελικά, ποιες δυνατότητες έχουμε απέναντι στους δανειστές;
Καζάκης: Με βάση όσα σας είπα μπορούμε να καταγγείλουμε όλες τις συμβάσεις και τις υπογραφές ως μηδέποτε γεννώμενες. Ως προϊόν εκβιασμού, ως απειλή χρήσης βίας. Πρώτα και κύρια όμως μπορούμε να τους καθίσουμε στο σκαμνί επί εσχάτη προδοσία. Εγώ δεν λέω να τους κρεμάσουνε, λέω να λογοδοτήσουν.
4Ποιοι θα τους καθίσουν στο σκαμνί;
Καζάκης: Εμείς, ως λαός είμαστε υπεύθυνοι να τους καθίσουμε στο σκαμνί, δεν είναι ο φούφουτος. Αλλιώς, αυτοί θα συνεχίσουν εσαεί.
4Το ότι βγήκαμε στις αγορές  δεν σημαίνει ότι το κέρδος είναι βιώσιμο;
Καζάκης: Είναι βιώσιμο από την πλευρά του κερδοσκόπου. Δεν είναι από την πλευρά του κοσμάκη που πρέπει να πληρώσει και δεν έχει. Τους λέμε λοιπόν: εφόσον δεν με αναπτύσσεις και το χρέος μου αντί να μειώνεται αυξάνεται, δεν μπορώ να σε πληρώσω, σταματάμε εδώ.  Τι μπορούσαν να κάνουν και δεν έκαναν; Να έρθουν στα ελληνικά δικαστήρια και να προσφύγουν ενάντια στην απόφαση της τότε κυβέρνησης και μετά από 40 τέρμινα ν’ ανακαλύψουν ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτε και τα δικαστήρια θα τους έλεγαν «βρείτε τα, ρυθμίστε το χρέος». Μέχρις ότου όμως καταλήξουν τα δικαστήρια το ελληνικό δημόσιο δεν θα πλήρωνε ούτε ευρώ τσακιστό στους δανειστές. Δεν θα έλυνε το πρόβλημα αλλά θα τράβαγε σε μάκρος χρόνου, φέρνοντας σε δύσκολη θέση τους δανειστές. Αυτό δεν το λέω μόνον εγώ αλλά το ’λεγε και ο μελλοντικός σύμβουλος του Παπανδρέου και του Βενιζέλου στο PSI, το δικηγορικό γραφείο του οποίου πληρώθηκε με 8.400.000 ευρώ για να διευκολύνει την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, διά μέσου PSI. Αυτά έγιναν πριν μπουν θέματα για μνημόνια. Αυτό και μόνον δεν δικάζει μια κυβέρνηση κι ένα ολόκληρο πολιτικό σύστημα; Και μάλιστα επί εσχάτη γιατί βλάπτει τα ζωτικά συμφέροντα του ελληνικού λαού.
4Τι προβλέπεται ότι θα γίνει μετά τις ευρωεκλογές κύριε Καζάκη; Πού το πάνε τα κόμματα της συγκυβέρνησης;
Καζάκης:  Θα σας πω. Η κυβέρνηση θα υπογράψει το 3ο πακέτο χρηματοδότησης, το οποίο θα μας δώσει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας και στο οποίο θα προβλέπεται η μεταβίβαση της κυριότητας της περιουσίας των Ελλήνων πολιτών σε αυτό τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό! Πλήρη δικαιοπρακτική ικανότητα με πλήρη δικαιώματα περιουσίας. Πώς είναι δυνατόν ν’ αναγνωρίζουν σ’ ένα μηχανισμό που έστω, ασκεί δημοσιονομική εποπτεία, πλήρη δικαιώματα περιουσίας; Και μάλιστα υπεράνω οποιουδήποτε δικαιακού συστήματος στην ΕΕ! Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός είναι υπεράνω του δικαιακού συστήματος που επικρατεί σε κάθε κράτος-μέλος της ΕΕ, με συνέπεια να μην ελέγχεται δικαστικά. Καμία χώρα της ΕΕ δεν μπορεί να στραφεί εναντίον του Μηχανισμού και να τον εγκαλέσει σε λογοδοσία. Η συνθήκη αυτή είναι κατά παράβαση ακόμη και του πρωτογενούς δικαίου της ΕΕ. Ακούτε κανένα από τα κόμματα της λεγόμενης αντιμνημονιακής πτέρυγας να το έχουν …σηκώσει; Αυτοί που πιστεύουν σε αυτό που λέγεται ευρωπαϊκή ολοκλήρωση έχουν  διπλό λόγο να καταγγείλουν αυτή την συνθήκη.
4 Γιατί δεν το αντιδρούν;
Καζάκης: Γιατί έχουν παραδώσει όλο τα …κλειδιά της χώρας! Και οι υπόλοιποι που αναμένεται να διαδεχθούν την συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, το έχουν αποδεχθεί.
Αποκλειστική συνέντευξη στον Μάκη Βραχιολίδη
vrachiolidis@yahoo.gr"> vrachiolidis@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου