Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

Ποιός "έβαλε στην μπρίζα" τον Παπούλια;

papouliasΗ εκκωφαντική σιωπή του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, σε όλα όσα συμβαίνουν καθημερινά, στις πολιτικές "πειρατείες" που συμβαίνουν στην χώρα μας, στην λεηλασία του μέσου Έλληνα είναι γνωστή σε όλους. Έχει γίνει επανειλημμένα αντικείμενο σχολιασμού η μη-παρεμβασή του σε οιαδήποτε κρίσιμη για το σήμερα κατάσταση. Αλλά σήμερα το πρωί κάποιος φαίνεται τον "έβαλε στην μπρίζα" και έτσι έκανε δηλώσεις για... την 21η Απριλίου. Διαβάστε τι είπε:...

Δεν ξεχνιέται και δεν εξωραΐζεται στην πορεία του χρόνου η κατάλυση της Δημοκρατίας, πριν από 47 χρόνια, τονίζει σε μήνυμά του για την επέτειο της 21 Απριλίου του 1967, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας και προσθέτει ότι ήταν ένα τραυματικό εθνικό βίωμα. «Όχι μόνο επειδή η μαύρη επταετία κατέληξε στην τραγωδία της Κύπρου, αλλά επίσης επειδή η πατρίδα μας έχασε πολύτιμο χρόνο πηγαίνοντας πίσω, αντί για μπροστά» επισημαίνει ο Κ. Παπούλιας. Και αφού εξαίρει τον αγώνα όσων αντιστάθηκαν στη Χούντα, καταλήγει: «Σε μέρες όπως η σημερινή, θυμόμαστε ότι η Δημοκρατία δεν μας χαρίστηκε, αλλά κατακτήθηκε και δεν υπάρχει χωρίς δουλειά πολλή».
Από πού να ξεκινήσει κανείς; Από το γεγονός ότι η "Δημοκρατία" δεν θέλησε να ανοίξει ποτέ ο φάκελος της Κύπρου; Για να δούμε ποιός φταίει, πέρα από το κοντό και το μακρύ του καθενός; Αλλά ας το αφήσουμε αυτό στον ιστορικό. Ας μείνουμε στον "χρόνο" που χάθηκε... Το να το λέει αυτό ο "Ανώτατος άρχων" της εποχής κατά την οποία η χώρα μας γύρισε το ρολόι πίσω και πήγε τουλάχιστον 30 χρόνια πίσω, είναι αν μη τι άλλο στοιχείο τραγωδίας. Μία ακόμη ύβρις η οποίο προστίθεται στις πολλές που έχουν πλημμυρίσει την εποχή μας. Να δούμε πότε θα έλθει η κάθαρσις!


www.elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου