Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Το 80% ζητεί να τεθεί θέμα κατοχικού δανείου



Συντριπτική, όπως διαμορφώνεται από το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης της Pulse RC που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Το Ποντίκι», είναι η απαίτηση των Ελλήνων πολιτών, η κυβέρνηση και ειδικότερα ο πρωθυπουργός να θέσει στην καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ κατά τη ....διάρκεια της συνάντησής τους την Παρασκευή (11/04) το θέμα του κατοχικού δανείου.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης το 80% των ερωτηθέντων συμφωνεί ότι... αυτό πρέπει να συμβεί, ενώ το 9% απαντά «σίγουρα και μάλλον όχι».



Σχετικά με τη δημοτικότητα της Γερμανίδας καγκελαρίου στην Ελλάδα και στην ερώτηση: “Ποια είναι η άποψή σας για τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ” το 69% απάντησε ότι έχει αρνητική εικόνα με τις θετικές γνώμες να περιορίζονται στο 24%.



Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι ετυμηγορίες των πολιτών στο ερώτημα αν η επίσκεψη της καγκελαρίου πρόκειται να βοηθήσει πολιτικά και επικοινωνιακά την κυβέρνηση. Συγκεκριμένα το 46% των ερωτηθέντων απάντησε «σίγουρα και μάλλον ναι», ενώ σχεδόν παρόμοιο είναι και το ποσοστό, 44%, στην απάντηση «σίγουρα και μάλλον όχι».



Επίσης, σχεδόν οι μισοί Έλληνες εκλογείς συμφωνούν με την άποψη που διατύπωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με την οποία η πολιτική της Άνγκελα Μέρκελ διαλύει την Ευρώπη. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse RC, τo 52% των ερωτηθέντων απάντησε «σίγουρα και μάλλον ναι» στην ερώτηση αν συμφωνείτε με την άποψη του κ. Τσίπρα ότι η πολιτική της Μέρκελ διαλύει την Ευρώπη, ενώ το 35%, δηλαδή 1 στους 3, είπε «σίγουρα και μάλλον όχι».

 
 www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου