Τρίτη, 4 Μαρτίου 2014

Β.Πούτιν: "Θα απαντήσουμε με αμοιβαίο πλήγμα στην οικονομία των ΗΠΑ"! (upd)


Πριν από λίγο ο Ρώσος ηγέτης σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου χρησιμοποιώντας κλασική ψυχροπολεμική ορολογία που εχρησιμοποιείτο σε περίπτωση ανταλλαγής πυρηνικών πληγμάτων, προειδοποίησε ευθέως τις ΗΠΑ με "Αμοιβαίο πλήγμα" και είπε ότι...
«Αν θέλουν να έρθουν έχει καλώς», ανέφερε χαρακτηριστικά.απαντώντας σε  ερωτήσεις δημοσιογράφων.
Πρόκειται για τον "οικονομικό Αρμαγεδόνα" για τον οποίο έγραψε λίγο πριν το defencenrt.gr (διαβάστε σχετικά εδώ)
Τι εννοούσε λέγοντας "αμοιβαίο πλήγμα"; Το περιέγραψε μιλώντας στο Ria Novosti  σήμερα ο Σεργκέι Γκλαζίεφ, σύμβουλος του Κρεμλίνου. "H Ρωσία θα εκμηδενίσει την οικονομική της εξάρτηση από τις Ηνωμένες Πολιτείες, εάν η Ουάσινγκτον επιβάλει κυρώσεις εναντίον της, εξαιτίας της κατάστασης στην Ουκρανία, γεγονός που θα οδηγήσει σε «κραχ» του αμερικανικού χρηματοπιστωτικού συστήματος".
«Θα βρούμε τρόπο όχι μόνο να περιορίσουμε την οικονομική μας εξάρτηση από τις ΗΠΑ, αλλά θα εξασφαλίσουμε μεγάλο όφελος από τις κυρώσεις. Οι απόπειρες για την επιβολή κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας θα οδηγήσουν σε κραχ του αμερικανικού χρηματοπιστωτικού συστήματος και στο τέλος της κυριαρχίας των ΗΠΑ στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα» πρόσθεσε με δηλώσεις του στο Ria-Novosti ο Σεργκέι Γκλαζίεφ.
«Θα υποχρεωθούμε να χρησιμοποιήσουμε άλλα νομίσματα, να δημιουργήσουμε το δικό μας σύστημα ρύθμισης. Έχουμε εξαιρετικές οικονομικές και εμπορικές σχέσεις με τους εταίρους στην Ανατολή και στον Νότο» είπε.
«Εάν επιβληθούν κυρώσεις κατά κρατικών δομών, θα είμαστε αναγκασμένοι να αναγνωρίσουμε ότι δεν θα είμαστε σε θέση να αποπληρώσουμε τα δάνεια που έχουν χορηγηθεί από τις αμερικανικές τράπεζες», προειδοποίησε.
«Διότι οι κυρώσεις είναι δίκοπο μαχαίρι και εάν οι ΗΠΑ παγώσουν τα στοιχεία ενεργητικού μας, τότε το παθητικό μας σε δολάρια θα παγώσει επίσης. Αυτό σημαίνει ότι οι τράπεζές μας και οι επιχειρήσεις μας δεν θα είναι σε θέση να αποπληρώσουν τα δάνεια στους αμερικανούς εταίρους μας» συνέχισε.
Eπίσης ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν στις δηλώσεις του έκανε λόγο για αντισυνταγματικό πραξικόπημα στην Ουκρανία.
Υποστήριξε πώς ο Γιανουκόβιτς είναι ακόμη ο νόμιμος πρόεδρος της Ουκρανίας και η Ρωσία δεν αναγνωρίζει την προσωρινή κυβέρνηση του Κιέβου.
Ο Πούτιν είπε ακόμη ότι ο πρόεδρος Γιανουκόβιτς ζήτησε από τη Ρωσία να χρησιμοποιήσει το στρατό της για να προστατεύσει τις ζωές και τις περιουσίες των Ουκρανών.
Ο Ρώσος πρόεδρος  υποστήριξε ότι για την ώρα δεν υπάρχει ανάγκη να χρησιμοποιήσει τον στρατό του στην Κριμαία, όμως τόνισε πως έχει αυτή την επιλογή.
«Δεν θέλουμε να εμπλακούμε, όλοι οι πολίτες πρέπει να μπορούν να απολαμβάνουν ίσα δικαιώματα, όσον αφορά στη διαμόρφωση της τύχης της χώρας τους», είπε και πρόσθεσε ότι η Ρωσία έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που διαθέτει για να προστατεύσει τους Ρώσους στην Κριμαία.
«Πάντα σεβόμουν το διεθνές δίκαιο. Αν αν χρησιμοποιούσα τις δυνάμεις μου στην Κριμαία, θα ήταν πάλι μια νόμιμη κίνηση γιατί θα προστατεύαμε τους ανθρώπους οι οποίοι συνδέονται τόσο πολύ με εμάς, κοινωνικά, ιστορικά, οικονομικά», είπε και τόνισε ότι δεν θα μείνει αδιάφορος, βλέποντας αυτούς τους ανθρώπους να καταστρέφονται. Ωστόσο ο Πούτιν δήλωσε πως δεν ανησυχεί μήπως ξεσπάσει πόλεμος αφού η Ρωσία δεν θα επιτεθεί στην Ουκρανία και πως δεν θα προκαλέσει αποσχιστικά κινήματα στην Κριμαία
Όσον αφορά στις απειλές εναντίον της Ρωσίας, είπε ότι θα προκαλέσουν "αμοιβαίο πλήγμα".
Ο κ. Πούτιν είπε πως η κατάληψη της εξουσίας στην Ουκρανία έγινε δια των όπλων, ενώ μιλώντας για τον Βίκτορ Γιανουκόβιτς, ανέφερε ότι ποτέ δεν είχε δώσει εντολή να πυροβολήσουν οι αστυνομικές δυνάμεις τους διαδηλωτές.
 
Όπως είπε, αν και δεν έχει πια καθόλου δύναμη, ο Γιανουκόβιτς είναι ακόμη ο νόμιμος πρόεδρος της Ουκρανίας και ξεκαθάρισε ότι δεν αναγνωρίζει τον νέο πρωθυπουργό, ωστόσο, τόνισε ότι πρέπει να δοθεί στην Ουκρανούς πολίτες το δικαίωμα να αποφασίσουν για το μέλλον τους.
 
Μάλιστα, είπε ότι δεν νομίζει ότι ο Γιανουκόβιτς έχει κάποιο πολιτικό μέλλον και τόνισε ότι το ενδιαφέρον της Ρωσίας για αυτόν είναι καθαρά «ανθρωπιστικό».
 
«Θα τον σκότωναν εκεί», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Η χρήση στρατιωτικής βίας στην Ουκρανία θα αποτελούσε για τη Ρωσία την ύστατη επιλογή.
Τα παραπάνω δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια ζωντανών του δηλώσεων το μεσημέρι της Τρίτης από την κατοικία του στα περίχωρα της Μόσχας.
Ο κ. Πούτιν ανέφερε ότι για την ώρα η Ρωσία δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσει τον στρατό της στην Κριμαία, όμως τόνισε ότι έχει αυτή την επιλογή.
«Δεν θέλουμε να εμπλακούμε, όλοι οι πολίτες πρέπει να μπορούν να απολαμβάνουν ίσα δικαιώματα, όσον αφορά στη διαμόρφωση της τύχης της χώρας τους», είπε και πρόσθεσε ότι η Ρωσία έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που διαθέτει για να προστατεύσει τους Ρώσους στην Κριμαία.
Ο Ρώσος πρόεδρος είπε ακόμη ότι σέβεται το διεθνές δίκαιο και πως η χρήση των στρατιωτικών του δυνάμεων στην Κριμαία, θα αποτελούσε μια «νόμιμη κίνηση», αφού
-όπως εξήγησε- με αυτόν τον τρόπο θα προστάτευε τους ανθρώπους οι οποίοι συνδέονται τόσο πολύ με τη Ρωσία, κοινωνικά, ιστορικά, οικονομικά».

Μάλιστα τόνισε ότι δεν θα μείνει αδιάφορος, βλέποντας τους πολίτες της Κριμαίας να καταστρέφονται αν και σημείωσε πως δεν ανησυχεί μήπως ξεσπάσει πόλεμος αφού, «η Ρωσία δεν θα επιτεθεί στην Ουκρανία και δεν θα προκαλέσει αποσχιστικά κινήματα.
«Αντισυνταγματικό πραξικόπημα στην Ουκρανία».
Όπως είπε, αν και δεν έχει πια καθόλου δύναμη, ο Γιανουκόβιτς είναι ακόμη ο νόμιμος πρόεδρος της Ουκρανίας και ξεκαθάρισε ότι δεν αναγνωρίζει τον νέο πρωθυπουργό, ωστόσο, τόνισε ότι πρέπει να δοθεί στην Ουκρανούς πολίτες το δικαίωμα να αποφασίσουν για το μέλλον τους.
Ο Πούτιν είπε ακόμη ότι ο ίδιος ο Γιανουκόβιτς ζήτησε από τη Ρωσία να χρησιμοποιήσει το στρατό της για να προστατεύσει τις ζωές και τις περιουσίες των Ουκρανών.
Στη συνέχεια, ο Πούτιν δήλωσε πως δεν ανησυχεί μήπως ξεσπάσει πόλεμος αφού, όπως είπε, η Ρωσία δεν θα επιτεθεί στην Ουκρανία και πως δεν θα προκαλέσει αποσχιστικά κινήματα στην Κριμαία.
 
 http://rt.com/on-air/
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου