Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Θέλουν να απαγορεύσουν την λέξη "λαθρομετανάστης"!


1385937 10153417679995515_586590074_nΘέλουν να μας τρελάνουν όλους οι ψευτοπροοδευτικοί! Κατεβάζουν τροπολογία με την οποία απαγορεύουν την χρήση του όρου "λαθρομετανάστευση" και των παραγωγών τους!
Θα απαγορευτεί να χρησιμοποιείται από το ελληνικό κράτος ο όρος λαθρομετανάστευση, εάν περάσει η τροπολογία που κατεβάζει...
ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ K. Τριανταφύλλος(να τον χαίρονται στην Χίο), επειδή δεν αρέσει στους πολιτικά ορθούς το να λένε οι Έλληνες κατά την λαϊκή παροιμία τα σύκα, σύκα και την σκάφη – σκάφη. Ίσως σύντομα απαγορεύσουν και ότι άλλο δεν τους αρέσει με κάποια τροπολογία, ακόμη και τέτοιου είδους παροιμίες.
Εκεί στο ΠΑΣΟΚ τους φτύνουν και αυτοί νομίζουν ότι βρέχει (δεύτερη παροιμία προς απαγόρευση). Ενώ η χώρα υποφέρει από την εγκληματικότητα των λαθρομεταναστών, οι δομές της καταρρέουν από την ελεύθερη λόγω "αντιρατσισμού" χρήση τους από αυτούς (βλ. Παράδειγμα ΕΣΥ), ενώ η κατάσταση στα σύνορα είναι "μπάτε σκύλοι αλέστε" (τρίτη παροιμία προς απαγόρευση).
Όχι, δεν σας κάνουμε πλάκα, κοιτάξτε τι αναφέρει σχετικά ο Πασόκος βουλευτής: «Η χρήση του όρου "λαθραίος" δεν μπορεί να αποτελεί πρώτο συνθετικό μιας σύνθετης λέξης που αναφέρεται σε ανθρώπους. Οροι όπως "λαθρομετανάστευση" και "λαθρομετανάστης", αναφερόμενοι σε συνανθρώπους, υποβιβάζουν τον κοινωνικό και νομικό πολιτισμό της χώρας, απαξιώνουν και υποβιβάζουν ανθρώπους, και δημιουργούν ένα υπόστρωμα επί του οποίου βασίζονται ρατσιστικές ιδεολογίες και συμπεριφορές. Επομένως η απάλειψη πρωτίστως από τη δικαιική και νομική ορολογία τέτοιων προσβλητικών εννοιών είναι απόλυτη αναγκαιότητα».

elkosmos.gr
Πρόκειται για ένα τρανό παράδειγμα του newspeak που αναφέρει στο βιβλίο του 1984 ο Όργουελ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου