Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Άρχισαν οι ιδιωτικοποιήσεις και στην Κύπρο


vouliΠριν λίγες ώρες η Επιτροπή Οικονομικών της Κυπριακής κυβέρνησης, συνεδρίασε και κατέθεσε νέα νομοθετική ρύθμιση σχετικά με το ζήτημα των αποκρατικοποιήσεων. Ενώ σχεδόν το ίδιο νομοσχέδιο είχε καταψηφιστεί από την...
ολομέλεια της βουλής, την περασμένη Πέμπτη, μάλλον άλλαξαν σήμερα τα δεδομένα και έτσι τίθεται σ εφαρμογή η ιδιωτικοποίηση των ΔΕΚΟ. Φυσικά και το νέο νομοσχέδιο διαφέρει ελάχιστα έως καθόλου με αυτό της προηγούμενης εβδομάδας. Ο τύπος της Κύπρου κάνει λόγο για αλλαγές που θα προσπαθούσαν να δικαιολογήσουν την ξαφνική αλλαγή στάσης των βουλευτών του ΔΗ.ΚΟ το οποίο είχε αποχωρήσει από την κυβέρνηση Αναστασιάδη ενώ παράλληλα φαίνεται πως το Eurogroup ενέκρινε την εκταμίευση της 4ης δόσης του δανείου προς την Κύπρο.
Δυστυχώς η Ε.Ε και η Κεντρικής Ευρωπαϊκή Τράπεζα χρησιμοποιεί τα ίδια τεχνάσματα με την αποδεδειγμένα αποτυχημένη και οικτρή στρατηγική που ακολούθησε και στην περίπτωση της Ελλάδος. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΑΚΕΛ για λόγους εντυπωσιασμού αντιτάχθηκε στις ιδιωτικοποιήσεις, απ την άλλη όμως αυτό ήταν που είχε αποδεχθεί πρώτο τις ιδιωτικοποιήσεις του πρώτου μνημονίου το Νοέμβριο του 2012 επί κυβερνήσεως Χριστόφια.

elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου