Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Ερώτηση προς το κο Σταύρο Θεοδωράκη


PictureΜια μεγάλη ευκαιρία χαμένη για εμάς που δεν ανήκουμε στα... "main stream media" -το οποίο κατά λέξη σημαίνει "κύρια ροή (ή ποτάμι) πολυμέσων"- αλλά μένουμε και εκτός Αθηνών, ήταν η συνέντευξη τύπου που έδωσε ο αυτοαποκαλούμενος ηγέτης του Ποταμού, Σταύρος Θεοδωράκης.
Ας είναι καλά το διαδίκτυο, όμως, και αρκετά ενημερωθήκαμε, απλά χάσαμε την ευκαιρία να κάνουμε κι εμείς μια ερώτηση. Το χαρτί με τις οδηγίες για την διαδικασία της συνέντευξης  έγραφε-«ο 'Σταύρος' (ο δικός μας άνθρωπος) θα δέχεται εναλλάξ ερωτήσεις από κάθε κατηγορία Μέσου...
Εμείς, κε Θεοδωράκη, επειδή είμαστε παλαιάς κοπής, θα παραμείνουμε στον πληθυντικό, αλλά θα επιμείνουμε παρ' όλες τις αντιξοότητες να σας θέσουμε την μια και μοναδική ερώτηση που θα σας κάναμε αν είχαμε την τύχη, την χαρά και την τιμή να παραβρεθούμε στη συνέντευξη. Και η ερώτηση μας είναι αυτή: 

Κε Θεοδωράκη, θεωρείτε τον εαυτό σας ειλικρινή άνθρωπο;
Τώρα, τι θα απαντούσατε εσείς, μπορεί και να μην έχει και μεγάλη σχέση με την πραγματικότητα, αφού αν κάποιος είναι ανειλικρινής εκ φύσεως ή θέσεως, θα απαντήσει "ναι", το ίδιο με τον αληθινά ειλικρινή άνθρωπο. Αν πάλι απαντούσατε "όχι", ίσως αυτό να είχε πιο πολύ ενδιαφέρον. Και μην ξεχνάτε... μπορείτε και μέσω του διαδικτύου που τόσο αγαπάτε, πάντα να μας απαντήσετε.

Και η ερώτηση αυτή δεν είναι τυχαία. Είστε έμπειρος δημοσιογράφος, που σημαίνει κάποιος που ξέρει να χειρίζεται το λόγο καλά, αλλά και να διαμορφώνει την άποψη, δηλαδή, να χειραγωγεί κατά κάποιο τρόπο την κοινή γνώμη, με MEGAλη θητεία στα media, που ξαφνικά θέλει να γίνει πολιτικός και δηλώνει ότι: «Το Ποτάμι υπερασπίζεται το διαφορετικό», κλέβοντας ιδέες κι από δεξιά κι από αριστερά...

Picture Και ξαναρωτάμε: Κε Θεοδωράκη, θεωρείτε τον εαυτό σας ειλικρινή άνθρωπο;


Τον Μάη του 2013, αποφασίσατε να κάνετε μια εκπομπή στους Πρωταγωνιστές για να καταρρίψετε μύθους και συνωμοσίες που κυριαρχούν και πλανεύουν τον Ελληνικό λαό. Το πακέτο εξορκισμού είχε πολλά θέματα, αλλά το κεντρικό (ίσως και κύρια αιτία της εκπομπής), ήταν οι χημικοί αεροψεκασμοί.

Με ένα αεροπλανάκι το οποίο πιλοτάρατε ο ίδιος, που όπως παραδεχτήκατε κι εσείς δεν πετάει πολύ ψηλά, ανεβήκατε μετά βίας στα 2000 πόδια, ενώ οι χημικοί αεροψεκασμοί γίνονται πολύ πιο ψηλά, στα 30 με 33,000 πόδια. Από κει, κάνοντας πως κοιτάτε τον ουρανό κι έχοντας διάλογο με τον αληθινό πιλότο που καθόταν πλάι σας κι έλεγε ό,τι τον είχατε δασκαλέψει να πει, παριστάνατε ότι βλέπετε ένα αεροπλάνο που πετούσε κι άφηνε μια ουρά (όπου ο πιλότος συγκυβερνήτης σας εξηγούσε ότι είναι απόλυτα φυσική) το οποίο ήταν απόσπασμα από ένα πολύ γνωστό ξένο βίντεο που κυκλοφορεί εδώ και αρκετά χρόνια στο youtube, λεπτομέρεια που ο κοινός θεατής του MEGA δεν δύναται να γνωρίζει, ο ακτιβιστής των χημικών αεροψεκασμών, όμως, το αναγνωρίζει. Πως λέγεται αυτό; Παραπλάνηση κοινού.

Στη συνέχεια προσπαθήσατε να συνδυάσετε την αγωνία των Ελλήνων ότι μας ψεκάζουν με την αγωνία που περνάνε λόγω μνημονίου. Εκεί είπατε ΔΥΟ αναλήθειες: Μια ότι είναι ελληνικό φαινόμενο και δεύτερη ότι ξεκίνησε με το μνημόνιο. Δημοσιογράφος με ελλειπή στοιχεία; τς τς τς... Ο πολίτης απαγορεύεται να έχει άγνοια νόμου, ο δημοσιογράφος επιτρέπεται να έχει άγνοια στοιχείων και γεγονότων;

Μια βόλτα στο διαδίκτυο και στα social media που τόσο αγαπάτε και θα βλέπατε ότι όχι μόνο ψεκάζουν σε όλον τον πλανήτη, αλλά ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ! Τι σελίδες και γκρουπ στο facebook, τι κιλά βίντεο στο youtube, άρθρα, άρθρα, άρθρα, ερωτήσεις και κόντρα ερωτήσεις σε βουλή(ες), ανθρώπους του Κογκρέσου, Ε.Ε. και ΟΗΕ -ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΔΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠ' ΌΛΑ ΑΥΤΑ;;; Όσο για τις επερωτήσεις στη δική μας βουλή, έχουν γίνει και ΠΡΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ και μάλιστα από πολιτικούς που έκαναν αργότερα και πασαρέλα σε τρικομματική ή δικομματική κυβέρνηση -βρείτε τους! τι σόι δημοσιογράφος είστε;

Μάθαμε ότι η Πανελλήνια ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων σας έστειλε εξώδικο για τα όσα αναφέρατε για τους Σαρακατσαναίους σε εκείνη την ιστορική σας εκπομπή αποκατάστασης πάσας αλήθειας κι εξορκισμού των συνωμοσιών. Από τον Έλβις στα πετρέλαια κι από τους Σαρακατσαναίους στους χημικούς αεροψεκασμούς, τα είδαμε όλα κι ανακατευτήκαμε, όπως κάποιος που τρώει σαρδέλα πάνω από μπακλαβά και στη συνέχεια πίνει κι ένα ποτήρι γάλα αφού έχει βουτήξει πρώτα μέσα ένα παϊδάκι!

Και αναρωτιόμαστε, με δείγμα την ειλικρίνεια και την καθαρότητα αυτής της εκπομπής, αυτό είναι το "διαφορετικό" του Ποταμιού; Με το συμπάθιο, αλλά αυτή η εκπομπή που είχε στόχο να σιγοντάρει στην αποσιώπηση και παραπληροφόρηση και καθησυχασμό των μέχρι τώρα κυβερνήσεων, δεν δηλώνει τίποτα το "διαφορετικό", ίσα ίσα, το αντίθετο. Δηλώνει άνθρωπο που δεν διστάζει να αποκρύψει την αλήθεια, προκειμένου να εξυπηρετήσει το κατεστημένο. Εκτός κι αν παραδεχτείτε πλέον δημόσια, ότι η εκπομπή στήθηκε στο πόδι, δεν το ψάξατε καλά το θέμα, κι ότι ήταν τελείως τυχαίο που δεν καλέσατε κάποιον από το κίνημα ενάντια στους αεροψεκασμούς δίνοντας βήμα στην αντίθετη άποψη και κάνοντας διάλογο.

Σκεφτήκαμε τότε κι εμείς ως κίνημα να σας στείλουμε εξώδικο για την παραποίηση πληροφοριών, αλλά είπαμε, δεν βαριέσαι... ας το πάρει Το Ποτάμι! Και απ' ό,τι φαίνεται... το πήρε. Τώρα όμως, μιας και σκέφτεστε να μας σώσετε (προφανώς με τον ίδιο τρόπο) και από άλλα προβλήματα της εθνικής μας μιζέριας, θα θέλαμε κι εμείς να θέσουμε την μια και μοναδική ερώτηση μας:

Κε Θεοδωράκη, θεωρείτε τον εαυτό σας ειλικρινή άνθρωπο;

Σε αναμονή απάντησης σας η οποία και θα δημοσιευτεί. Το ίδιο και η σιωπή σας...

AllNewz

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου