Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Χάρκοβο: Νέα διαδήλωση υπέρ της Μόσχας ενώ επεκτείνεται ο ρωσικός έλεγχος στην Κριμαία


Το πρωί του Σαββάτου περίπου 3.000 υποστηρικτές της Ρωσίας διαδήλωσαν έξω από την έδρα της περιφερειακής κυβέρνησης στην πόλη Χάρκοβο και η πόλη θυμίζει καζάνι που βράζει, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού θέλει την απόσχιση από το ουκρανικό μόρφωμα και την ένωση με την μητέρα Ρωσία...
 
Οι πολίτες διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος για την απόσχιση της περιοχής από την Ουκρανία, όπως ακριβώς και στην Κριμαία και εναντίον του νεοφασισμού της «κυβέρνησης» του Κιέβου.
 
Τις τελευταίες μέρες, η Ρωσία επιδεικνύει μία άριστα σχεδιασμένη τακτική στην ουκρανική κρίση.
 
Ενώ βρίσκεται σε συζητήσεις με τις χώρες της δύσης για διπλωματική διευθέτηση της κρίσης, παραλλήλως δεν παραμελεί να επεκτείνει την στρατιωτική της κατάληψη στη χερσόνησο της Κριμαίας, απαντώντας στα νόμιμα αιτήματα τόσο του αυτόνομου κοινοβουλίου της Κριμαίας, όσο και του νόμιμου προέδρου της χώρας Β. Γιανουκόβιτς. 
 
Έτσι η Μόσχα επεκτείνει τον έλεγχό της στην Κριμαία εν μέσω των επευφημιών και του ενθουσιασμού των ρωσόφωνων Ουκρανών που ζουν στην περιοχή.
 
Όπως δείχνουν φωτογραφίες, τα ρωσικά στρατεύματα στη Συμφερόπολη έγιναν δεκτά με ενθουσιασμό από τους ρωσόφωνους πολίτες που αποτελούν συντριπτική πλειοψηφία τόσο στην πόλη αυτή όσο και σε ολόκληρη την Κριμαία.
 
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου