Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Η Ουκρανία μέσα από την ομίχλη των πορνών (Τα ελληνικά ΜΜΕ μεταδίδουν ολημερίς ό,τι λένε οι δυτικές “πόρνες”)

του PAUL CRAIG ROBERTS * «Ιδού λοιπόν, τρεις από τους πιο ανεξάρτητους και ευφυείς δημοσιογράφους της εποχής μας έπεσαν θύματα των εντυπώσεων που καλλιεργεί η δυτική προπαγάνδα ότι η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία»...

O Τζέραλντ Σελέντε αποκαλεί τα δυτικά Μέσα “πόρνες”, ένας ευφυής όρος που συχνά χρησιμοποιώ.
Οι πόρνες πωλούν τον εαυτό τους στην Ουάσιγκτον για πρόσβαση και κυβερνητικές πηγές και για να κρατήσουν τις δουλειές τους.
Από τότε που το διεφθαρμένο καθεστώς του Κλίντον επέτρεψε τη συγκέντρωση των αμερικανικών Μέσων, δεν υπάρχει δημοσιογραφική ανεξαρτησία στις ΗΠΑ, εκτός από μερικά διαδικτυακά σάιτ.

Ο Γκλεν Γκρίνβαλντ επισημαίνει την ανεξαρτησία που το Russia Today (RT) επιτρέπει στην Άμπι Μάρτιν η οποία αποκήρυξε την υποτιθέμενη επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία, συγκρίνοντάς τη με την τύχη των Φιλ Ντόναχιου (MSNBC) και Πίτερ Αρνέτ (NBC), που απολύθηκαν όταν εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην άνομη επίθεση του Μπους στο Ιράκ.

Το ότι ο Ντόναχιου είχε την εκπομπή με την υψηλότερη τηλεθέαση δεν του παρείχε δημοσιογραφική ανεξαρτησία. Όποιος λέει την αλήθεια στον αμερικανικό Τύπο και τηλεόραση/ραδιόφωνο απολύεται αμέσως.

Φαίνεται πως το RT πιστεύει και τηρεί τις αξίες που οι Αμερικανοί ομολογούν αλλά δεν τιμούν.

Συμφωνώ με τον Γκρίνβαλντ. Είναι άξιος θαυμασμού. Έχει ακεραιότητα, εξυπνάδα και κουράγιο. …. Όσο για την Άμπι Μάρτιν του RT, τη θαυμάζω και έχω βρεθεί αρκετές φορές στο πρόγραμμά της.

Η κριτική μου στον Γκρίνβαλντ και τη Μάρτιν δεν έχει να κάνει με την ακεραιότητα ή το χαρακτήρα τους. Αμφισβητώ τους ισχυρισμούς ότι η Άμπι Μάρτιν μίλησε περί “εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία”, προκειμένου να αυξήσει τις ευκαιρίες της να μετακινηθεί σε πιο προσοδοφόρα “κατεστημένα ΜΜΕ”.

Αυτό που θέλω να υπογραμμίσω είναι κάτι τελείως διαφορετικό. Ακόμη και η Μάρτιν όπως και ο Γκρίνβαλντ, που προσπαθούν τόσο πολύ να μας διαφωτίσουν, δεν μπορούν να ξεφύγουν πλήρως από τη δυτική προπαγάνδα.

Για παράδειγμα, η καταγγελία της Ρωσίας από τη Μάρτιν γιατί “εισέβαλε” στην Ουκρανία βασίζεται στη δυτική προπαγάνδα που λέει ότι η Ρωσία έστειλε 16.000 στρατιώτες να καταλάβουν την Κριμαία.

Η αλήθεια είναι ότι αυτοί οι 16.000 Ρώσοι στρατιώτες βρίσκονται στην Κριμαία από τη δεκαετία του 1990. Σύμφωνα με τη ρωσο-ουκρανική συμφωνία, η Ρωσία έχει δικαίωμα να εγκαταστήσει 25.000 στρατιώτες στην Κριμαία.


Προφανώς, ούτε η Μάρτιν ούτε ο Γκρίνβαλντ , δύο έξυπνοι και ενημερωμένοι άνθρωποι, γνώριζαν αυτό το γεγονός. Η προπαγάνδα της Ουάσιγκτον είναι τόσο διεισδυτική που δύο από τους καλύτερους ρεπόρτερ μας έπεσαν θύματά της.

Όπως έχω γράψει αρκετές φορές σε άρθρα μου, η Ουάσιγκτον οργάνωσε το πραξικόπημα στην Ουκρανία προκειμένου να προωθήσει την παγκόσμια ηγεμονία της αιχμαλωτίζοντας την Ουκρανία στο ΝΑΤΟ και τοποθετώντας βάσεις αμερικανικών πυραύλων στα σύνορα με τη Ρωσία, για να υποβαθμίσει την δυνατότητα της πυρηνικής αποτροπής που έχει η Ρωσία και να την αναγκάσει να δεχτεί την αμερικανική ηγεμονία.

Η Ρωσία δεν έκανε τίποτε περισσότερο από το να αντιδράσει με ήπιο τρόπο σε μια μεγάλη στρατηγική απειλή που ενορχηστρώθηκε από την Ουάσιγκτον.
Και δεν είναι μόνο οι Μάρτιν και Γκρίνβαλντ που υπέκυψαν στην προπαγάνδα της Ουάσιγκτον.

Το ίδιο έπαθε και ο Πάτρικ Τζ. Μπιουκάναν. Με άρθρο του καλεί τους αναγνώστες να “αντισταθούν στο κόμμα του πολέμου στην Κριμαία”, αρχίζοντας με τον προπαγανδιστικό ισχυρισμό της Ουάσιγκτον :” Με την αποστολή ρωσικών στρατευμάτων στην Κριμαία από τον Βλάντιμιρ Πούτιν”.

Δεν έγινε τέτοια αποστολή. Ο Πούτιν πήρε εξουσιοδότηση από τη ρωσική Δούμα να στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία, αλλά δήλωσε δημόσια ότι η αποστολή στρατιωτών θα ήταν το έσχατο μέτρο για να προστατεύσει τους Ρώσους της Κριμαίας από επιθέσεις των υπερεθνικιστών νεοναζί που εκμεταλλεύτηκαν το πραξικόπημα της Ουάσιγκτον και εγκαταστάθηκαν στην κυβερνητική εξουσία του Κιέβου και της δυτικής Ουκρανίας.

Ιδού λοιπόν, τρεις από τους πιο ανεξάρτητους και ευφυείς δημοσιογράφους της εποχής μας έπεσαν θύματα των εντυπώσεων που καλλιεργεί η δυτική προπαγάνδα ότι η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία.

Φαίνεται ότι η δύναμη της προπαγάνδας της Ουάσιγκτον είναι τόσο μεγάλη που ούτε οι καλύτεροι και πιο ανεξάρτητοι δημοσιογράφοι μπορούν να ξεφύγουν από την επιρροή της.

Ποιες πιθανότητες έχει να ακουστεί η αλήθεια όταν η Άμπι Μάρτιν παίρνει εύσημα από τον Γκλεν Γκρίνβαλντ γιατί κατήγγειλε τη Ρωσία για μια υποτιθέμενη “εισβολή” που ουδέποτε έγινε και όταν ο ανεξάρτητος Πατ Μπιουκάναν αρχίζει τη στήλη του διαφωνώντας μεν με το πλήθος που κατηγορεί τη Ρωσία, αποδεχόμενος όμως ότι έχει γίνει αυτή η εισβολή;

Όλη η ιστορία που αφηγούνται τα ΜΜΕ-πόρνες της εξουσίας για την Ουκρανία είναι μια προπαγανδιστική κατασκευή.

Μας είπαν ότι ο ανατραπείς πρόεδρος Βίκτορ Γιανουκόβιτς διέταξε ελεύθερους σκοπευτές να πυροβολήσουν τους διαδηλωτές. Βάσει αυτών των ψευδών αναφορών, οι μαριονέτες της Ουάσιγκτον που αποτελούν τη σημερινή κυβέρνηση στο Κίεβο εξέδωσαν διατάγματα σύλληψης του Γιανουκόβιτς και σκοπεύουν να τον στείλουν να δικαστεί σε διεθνές δικαστήριο.

Σε μια υποκλοπή τηλεφωνικής συνομιλίας ανάμεσα στην εκπρόσωπο για θέματα εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, Κάθριν Άστον, και στον Εσθονό υπουργό Εξωτερικών Ούρμας Πάετ που μόλις είχε επιστρέψει από το Κίεβο, ο Πάετ αναφέρει: “Τώρα κατανοούμε όλο και πιο πολύ ότι πίσω από τους ελεύθερους σκοπευτές δεν ήταν ο Γιανουκόβιτς, αλλά κάποιοι από το νέο συνασπισμό”.

Ο Πάετ λέει ακόμη ότι “όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι οι άνθρωποι και των δύο πλευρών που δολοφονήθηκαν, τόσο οι αστυνομικοί όσο και οι διαδηλωτές, πυροβολήθηκαν από τους ίδιους ελεύθερους σκοπευτές, οι ίδιοι ελεύθεροι σκοπευτές σκότωσαν ανθρώπους και των δύο πλευρών … και είναι πραγματικά ενοχλητικό που τώρα ο νέος συνασπισμός δεν θέλει να ερευνήσει τι ακριβώς συνέβη”.

Η Άστον, απορροφημένη με τα σχέδια της ΕΕ να καθοδηγήσει τις μεταρρυθμίσεις στην Ουκρανία και να ανοίξει το δρόμο για να πάρει το ΔΝΤ τον έλεγχο της οικονομικής πολιτικής, δεν φάνηκε ιδιαίτερα ευχαριστημένη ακούγοντας την αναφορά του Πάετ ότι οι δολοφονίες ήταν ενορχηστρωμένη πρόκληση.

Μπορεί κανείς να ακούσει τη συνομιλία των Πάετ-Άστον εδώ: http://rt.com/news/ashton-maidan-snipers-estonia-946/

Αυτό που συνέβη στην Ουκρανία είναι ότι η Ουάσιγκτον συνωμότησε και έριξε έναν νόμιμα εκλεγμένο πρόεδρο και μετά έχασε τον έλεγχο των νεοναζί που απειλούν μεγάλους ρωσικούς πληθυσμούς στην ανατολική και νότια Ουκρανία, επαρχίες που πριν αποτελούσαν τμήμα της Ρωσίας. Οι απειλούμενοι Ρώσοι ζήτησαν τη βοήθεια της Ρωσίας και, όπως οι Ρώσοι της Νότιας Οσετίας, θα λάβουν αυτή τη βοήθεια.

Το καθεστώς του Ομπάμα και οι “πόρνες” του θα εξακολουθήσουν να λένε ψέματα για τα πάντα.

*Ο Paul Craig Roberts είναι πρώην υφυπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ .
Μετάφραση: Μ.Ν.
/Πηγή: Counterpunch 6/3/2014


Το διαβάσαμε εδώ:
http://seisaxthia.wordpress.com/2014/03/07/%CE%B7-%CE%BF%CF%85%CE%BA%CF%81%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CE%BC%CE%AD%CF%83%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CF%87%CE%BB%CE%B7-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%BD/


resaltomag.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου