Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Απεβίωσε ο Αυστριακός Εθνικιστής Κάρλ Πόλατσεκ που ήταν υπό δίωξη για "αδικήματα γνώμης"


Σήμερα το πρωί στις 6/3/2014 και ώρα 9 το πρωί απεβίωσε ο Karl Polacek ένας αμετανόητος ιδεαλιστής, ένας άνθρωπος της Ιδέας που όλοι εμείς οι μικρότεροι σε ήλικια τον θαυμάζαμε ακούγοντας τις ιστορίες και τα γέγονοτα που είχε ζήσει από τις διώξεις μέχρι και τις μάχες για την Ιδέα, τον θαυμάζαμε για το θάρρος που είχε επιδείξει σε αρκετές δύσκολες στιγμές, τον θαυμάζαμε γιατί ακόμα και μέχρι πρίν λίγα χρόνια και παρά τα προβλήματα που του έφερε το γήρας ήταν ένας αιώνιος έφηβος που τον συναντάγαμε στα περισσότερα εθνικιστικά δρώμενα...

Καλή αντάμωση συναγωνιστή Polacek
Να σημειωθεί οτι για τον Κάρλ Πόλατσεκ εκρεμούσε απόφαση έκδοσης του στην Αυστρία για αδικήματα γνώμης.Η είδηση παρουσιάζεται παρακάτω όπως δημοσιεύθηκε τότε.
Να εκδοθεί ο 67χρονος Κάρλ Πόλατσεκ στην Αυστρία αποφάσισε χθες το Τριμελές Συμβούλιο Εφετών της Πάτρας .
Ο 67χρονος συνελήφθη στις 18 Δεκεμβρίου στην Αμαλιάδα ως μέλος της φιλοναζιστικής οργάνωσης Εθνικής Κίνησης στην Αυστρία και εκδότης περιοδικού που εξέφραζε ακραίες απόψεις , ορισμένες από τις οποίες διέγειραν τους αναγνώστες στην διάπραξη παράνομων πράξεων .
Για τον λόγο αυτό είχε καταδικαστεί σε ποινή διετούς φυλάκισης από το Δικαστήριο του Λιντς της Αυστρίας , εκ των οποίων οι δεκαοκτώ μήνες είχαν ανασταλεί και εκκρεμούσε η έκτιση των έξι μηνών .
Σύμφωνα με την απόφαση του Δικαστηρίου , το 1995 είχε εγκωμιάσει με δημοσίευμά του στο περιοδικό « Σκοπιά του Μπραουνάου », όπου ήταν Διευθυντής , την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος ενός Αυστριακού σοσιαλδημοκράτη πολιτικού από άγνωστο αποστολέα ...
Συνήγορος του Αυστριακού ήταν ο Ιδρυτής της « Πρώτης Γραμμής » Κώστας Πλεύρης , ενώ μέσα στην αίθουσα του Δικαστηρίου βρέθηκε ο « εθνικοπολιτικός αναλυτής » Βασίλης Μιχαλόπουλος .
« Ο κ . Πόλατσεκ κατηγορείται σήμερα ότι είναι ακροδεξιός . Το αδίκημα είναι καθαρά πολιτικό , αφού διώκεται για τις ακροδεξιές του ιδέες . Εάν ο κ . Πόλατσεκ ήταν αριστερός , τότε θα βλέπατε 50 δικηγόρους στο πλευρό του και θα είχε άλλη αντιμετώπιση . Η ακροδεξιά τελεί υπό διωγμό και οι ... ελεεινοί κομμουνιστές , που κατέσφαξαν όλο τον κόσμο είναι « δημοκράτες », « προοδευτικοί » κτλ », δήλωσε ο κ . Πλεύρης στην « Π ».
Στην επισήμανσή μας ότι αυτά που υποστηρίζει ο πελάτης του τα έχει κρίνει η Ιστορία , ο κ . Πλεύρης απάντησε ότι είναι παραμύθια πως σκοτώθηκαν έξι εκατομμύρια Εβραίοι
« Εάν πεις ότι δεν σκότωσαν οι Γερμανοί Εβραίους , είναι ποινικό αδίκημα . Αν πεις ότι δεν σκότωσαν Έλληνες και Αμερικανούς , δεν είναι . Στην Ελλάδα και σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες δεν υπάρχει το έγκλημα γνώμης . Εάν εγώ πω , δηλαδή , ότι δεν έγινε η Επανάσταση του 1821 , θα με πάνε φυλακή ; Ο , τι θέλω μπορώ να πω . Η γνώμη , ο στοχασμός , η ιδέα , δεν διώκεται και δεν αποτελεί ποινικό αδίκημα . Ποινικό αδίκημα αποτελούν πράξεις ή απόπειρες πράξεων », απάντησε ο κ . Πλεύρης .
Ο Εισαγγελέας του Συμβουλίου Αθανάσιος Κατσιρώδης πρότεινε να απελαθεί στην Αυστρία , ενώ ο Πόλατσεκ απολογούμενος είπε ότι είναι ένας « τυπικός πολιτικός κρατούμενος ».
Κατόπιν της έκδοσης της απόφασης ο Αυστριακός θα προσφύγει στον Άρειο Πάγο με αίτηση αναίρεσης .

elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου