Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

6 ουκρανικές αντιαεροπορικές συστοιχίες με S-300, S-200 και Βuk-M1 παραδόθηκαν στους Ρώσους


Μια τεράστιας ισχύος και αξιοπιστίας αντιαεροπορική ομπρέλα απέκτησαν οι Δυνάμεις Αυτοάμυνας της Κριμαίας, καθώς μετά την ανάληψη του ελέγχου των βάσεων οκτώ αντιαεροπορικών πυροβολαρχιών στην χερσόνησο, το σύνολο των στελεχών των συγκεκριμένων συγκροτημάτων δήλωσαν πίστη στο λαό της Κριμαίας.
Συγκεκριμένα τρία πρώην ουκρανικά Συντάγματα αντιαεροπορικού πυροβολικού το 50ο, το 55ο και το 147ο Σύνταγμα στα οποία υπηρετούν συνολικά 700 άνδρες εφ'εξής θα αποτελούν την αντιαεροπορική ομπρέλα της δημοκρατίας και όχι μόνο:...

Μαζί με την Πτέρυγα Μάχης με τα 39 MiG-29 τα 4 L-129 και τα 11 επιθετικά ελικόπτερα Mil Mi-24, θα αποτελούν τους φύλακες-άγγελους ολόκληρου του εναέριου χώρου της Κριμαίας στην Μαύρη Θάλασσα, η οποία μετατρέπεται σε ρωσική λίμνη και πάλι, στα όρια σχεδόν που είχε το 1991!
Οι ρωσικές ειδικές δυνάμεις από την Παρασκευή ήλεγχαν την 147η αντιαεροπορική μονάδα με δύο συστοιχίες βλημάτων μακράς ακτίνας δράσης S-300 στο Derhachi κοντά στην Σεβαστούπολη, την 50η στη αντιαεροπορική μονάδα με μία συστοιχία S-300 και μία με S-200 στο Feodosiya και την 55ο αντιαεροπορική μονάδα με δύο συστοιχίες μέσου βεληνεκούς Buk-M1.
Και αυτό, πρώτοι το διάβσαν οι αναγνώστες του defencenet.gr (διαβάστε σχετικά εδώ)
Όπως μάλιστα δήλωσε ουκρανική πηγή στον ουκρανικό ιστότοπο glavcom «Η κυριότερη ουκρανική δύναμη κρούσης στην Κριμαία έχει εξουδετερωθεί. Ο έλεγχος του εναέριου χώρου της Κριμαίας και της Μαύρης Θάλασσας έχει περάσει στα χέρια του επιτιθέμενου».
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου