Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Αγνοούνται 13,5 εκατομμύρια

ΤΡΕΙΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΕΜΠΛΕΚΕΙ Ο ΣΤ. ΣΥΡΜΟΓΛΟΥ
Ο Στ. Συρμόγλου ισχυρίζεται ότι ενημέρωνε,
αλλά κανένας δεν αντέδρασε
Θέμα για πολιτικές ευθύνες αλλά και για... εισαγγελέα ανοίγει ο κ. Στέλιος Συρμόγλου με την περίφημη (μη)ΜΚΟ «Εργο Πολιτών». Προσπαθώντας να «μπαλώσει» τρύπα μισού εκατομμυρίου ευρώ, αποκαλύπτει ότι από έγγραφα εμφανίζεται να αγνοείται συνλικό ποσό... 14 εκατομμυρίων ευρώ.
Η αποκάλυψη γίνεται μέσω συνέντευξής του στο μηνιαίο περιοδικό «CRASH», στο οποίο έδωσε σειρά εγγράφων...

Ο κ. Συρμόγλου προσπάθησε ταυτόχρονα να πάρει τα φώτα από τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή να τα μετατρέψει σε... πυρά και με αυτά να ρίξει κατευθείαν στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, του οποίου εμφανίζεται περίπου ως... χρηματοδότης μέσω φίλων στην...
Κύπρο την περίοδο δημιουργίας της «Πολιτικής Ανοιξης».
Στριμωγμένη
Ο κ. Συρμόγλου είναι σοβαρά στριμωγμένος με τον δημόσιο οργανισμό «Εργο Πολιτών», που δημιούργησε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αμέσως μετά την άνοδό της στην εξουσία. Ο οργανισμός με την σκανδαλώδη σε πολλά επίπεδα λειτουργία (είχε δημοσιευθεί πολύ αποκαλυπτικό ρεπορτάζ στην «Ε» το 2010) φαίνεται να ήταν από την πρώτη ώρα της δημιουργίας του κομμένος και ραμμένος στα μέτρα του κ. Στ. Συρμόγλου, ο οποίος δηλώνει και δήλωνε πάντα δημοσιογράφος αλλά ασκούσε τη δημοσιογραφία περίπου, όπως μεταξύ πολλών άλλων και οι κκ. Μητσοτάκης και Λαλιώτης, που δήλωναν επίσης σε όλη τους τη ζωή δημοσιογράφοι...
Ακριβώς γι' αυτό προς τα έξω υπήρχε η εντύπωση ότι ήταν μια ΜΚΟ, δεδομένου ότι η κοινή γνώμη δεν έχει τη δυνατότητα να βρίσκει Φύλλα Εφημερίδος της Κυβερνήσεως για να διαπιστώσει ότι δεν ήταν ακριβώς ΜΚΟ αλλά κάτι σαν ΜΚΟ, αφού είχε νομική μορφή Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου.
Πριν από λίγες ημέρες αποτέλεσε θέμα γιατί εμφανίσθηκε να χρημαδοτοτείται για έργο που ακόμα ψάχνουμε με 7,5 εκατ. ευρώ και όπως και ο ίδιος δέχθηκε είχε μισθό από το 2005 μέχρι το 2009 κοντά στα 9.500 ευρώ το μήνα και μετά το 2009 ο μισθός «έπεσε» στις 5.000 ευρώ το μήνα.
Αμυνόμενος, ο ίδιος προσπάθησε αρχικά να εμφανίσει εαυτόν ως θύμα λόγω της φιλίας του με τον Κώστα Καραμανλή.
Μετά τον ορυμαγδό της αρνητικής γι' αυτόν δημοσιότητας εμφανίζεται με συνέντευξη στο περιοδικό (πλαισιωμένος από τη σύζυγό του, γνωστή ηθοποιό, Γωγώ Ατζολετάκη), στο οποίο, ούτε λίγο ούτε πολύ, ανοίγει θέμα εξαφάνισης 14 εκατομμυρίων ευρώ και βάζει στο κάδρο δύο πρώην πρωθυπουργούς (Καραμανλή-Παπανδρέου) αλλά και τον νυν Αντώνη Σαμαρά, όπως και τους πρώην υπουργούς Πολιτισμού Λιάπη, Γερουλάνο.
Λέει, επί λέξει, στη συνέντευξή του:
«...Εστειλα επιστολές σε όλους. Και στον Αντώνη Σαμαρά ως υπουργό Πολιτισμού και στη συνέχεια στον Γιώργο Παπανδρέου ως πρωθυπουργό και στον Παύλο Γερουλάνο για τις 500.000 ευρώ που αγνοούνται. Καμία αντίδραση. Οι 500.000 ευρώ αγνοούνται... Δεν διατάσσεται ΕΔΕ, ωστόσο κάποια στιγμή διαβάζω σε κυριακάτικη εφημερίδα ότι το "ΕΡΓΟΝ ΠΟΛΙΤΩΝ", ο κρατικός οργανισμός για τον εθελοντισμό, χρηματοδοτήθηκε με 13,5 εκατομμύρια ευρώ. Τηλεφωνώ στον εκδότη και μου λέει ότι η πληροφορία αυτή δόθηκε από το γραφείο του υπουργού κ. Γερουλάνου και είναι διασταυρωμένη... Αντιδρώ αμέσως σε αυτή την αθλιότητα και απευθύνω επιστολές επανειλημμένες, αλλά και non paper στον Παύλο Γερουλάνο.
Επίσης, νέα αναφορά στον Επιθεωρητή κ. Ρακιτζή και στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Βγήκε ανακοίνωση από το γραφείο του κ. Γερουλάνου που λέει ότι έγινε ανθρώπινο λάθος. Υπάρχει η ανακοίνωση. Τα 13,5 εκατ. ευρώ αγνοούνται... Υποτίθεται ότι τα πήρε ο Οργανισμός μας και απεδείχθη ότι δεν τα πήρε.
Οι πληροφορίες μου είναι ότι ούτε αυτό το ποσό ανευρέθη. Το πού πήγαν αυτά τα 13,5 εκατ. ευρώ πρέπει να το ελέγξει ο κ. Ρακιντζής, στον οποίο απευθύνθηκα και ουδέποτε ενήργησε όπως έπρεπε. Υπάρχουν και οι αναφορές προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Ουδέποτε υπήρξε αντίδραση...».
Μάτσης
Στο ίδιο περιοδικό υπάρχει συνέντευξη του (συνταξιούχου σήμερα) πρεσβευτή κ. Μάτση, προϊσταμένου των ΜΚΟ στο υπουργείο Εξωτερικών, ο οποίος λέει κατηγορηματικά ότι κανείς δεν γνωρίζει τον αριθμό των ΜΚΟ και το ύψος των πραγματικών ή δήθεν χρηματοδοτήσεων και ότι για να μιλήσει μια υπάλληλος άνοιξε το ραδιόφωνο για να μην ακουστεί από όσους τυχόν παρακολουθούσαν το γραφείο(!!!), έβαλε τα κλάματα και είπε στον πρεσβευτή ότι φοβάται μήπως μπει κάποια στιγμή εισαγγελέας...
Το ζήτημα που ανοίγει ο κ. Συρμόγλου με την άρνηση ελέγχου από τις αρμόδιες αρχές υποστηρίζεται και από τον κ. Μάτση αλλά και από τους αριθμούς, δεδομένου ότι όπως αποδείχθηκε άλλα ποσά μπορεί να χρέωναν κάποιοι στο υπουργείο ως χρηματοδότηση σε ΜΚΟ και άλλα να έδιναν πραγματικά.
Η «Οικολογική Κίνηση Δράμας» απέδειξε ότι είχε πάρει χρηματοδότηση ύψους 82.000 ευρώ και στα χαρτιά του υπουργείου φαινόταν να έχει πάρει 532.000. Αρα κάποιοι έβαλαν στην τσέπη τη διαφορά, δηλαδή κοντά μισό εκατομμύριο ευρώ...
Του ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ από enet
fonaklas.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου