Παρασκευή 17 Απριλίου 2009

ΟΙ ΚΑΤΑΚΟΜΒΕΣ ΤΩΝ ΚΑΠΟΥΤΣΙΝΩΝ ΣΤΟ ΠΑΛΕΡΜΟ

Όσοι επισκεφτούν το Παλέρμο της Ιταλίας και αναζητούν περίεργα και παράξενα μέρη θα πρέπει να περάσουν μια βόλτα από το Catacombe dei Cappuccini (Οι κατακόμβες των Καπουτσίνων). Μια "ανθρώπινη βιβλιοθήκη" από μούμιες, που αποτελεί το πιο παράξενο αξιοθέατο της πόλης.
Το 1599, οι καπουτσίνοι μοναχοί ανακάλυψαν ότι οι κατακόμβες τους, περιείχαν ένα μυστηριώδης συντηρητικό που βοήθησε στην μουμιοποίηση των νεκρών. Έτσι, περισσότερα από 8.000 άτομα από όλες τις κοινωνικές τάξεις, επέλεξαν να θαφτούν εκεί. Τα αρχεία που υπάρχουν από το 1500 έως το 1920 δείχνουν ότι οι περισσότερες μούμιες βαλσαμώθηκαν παλιότερα. Ο πρίγκηπας Giuseppe Tommasi της Lampedusa και συγγραφέας του "The Leopard", θάφτηκε στο νεκροταφείο, δίπλα από τις κατακόμβες το 1957
Στη δεκαετία του '40, οι συνεχόμενοι βομβαρδισμοί λόγο του πολέμου, κατέστρεψαν πολλές από τις μούμιες. Το μοναστήρι έχει ξαναχτιστεί μια φορά το 1623, βάση της αρχικής εκκλησίας που υπήρχε και μία τελευταία ανακατασκευή έγινε μετά τον πόλεμο.
Οι αίθουσες διαιρούνται σε κατηγορίες που περιλαμβάνουν: Άνδρες, γυναίκες, παρθένες(!), παιδιά, ιερείς, μοναχούς και καλλιτέχνες (συμπεριλαμβανομένου του διάσημου ζωγράφου Velasquez).
Οι μούμιες είναι ντυμένες με τα επίσημα ρούχα τους σύμφωνα με την κοινωνική τους θέση. Πολλοί από τους αποθανούντες, έγραφαν στις διαθήκες τους για τα ενδύματα με τα οποία θα ήθελαν να τους θάψουν και μερικοί ζητούσαν ακόμη και να τους αλλάξουν τα ρούχα μετά από κάποιο χρονικό διάστημα. Πολλές μούμιες, βρίσκονται σε πάρα πολύ καλή κατάσταση, αλλά υπάρχουν και κάποιες οι οποίες έχουν παραμορφωθεί σε ανατριχιαστικό σημείο.Το τελευταίο άτομο που θάφτηκε στις κατακόμβες ήταν το 2 χρονών κοριτσάκι Rosalia Lombardo, το οποίο πέθανε το 1920. Είναι η καλύτερα διατηρημένη μούμια, γι' αυτό και έχει το παρατσούκλι Sleeping Beauty.





1 σχόλιο:

  1. Διαπιστώσαμε ότι αντιγράφετε πληθώρα άρθρων μας, χωρίς να έχετε αναφέρει σε κανένα από αυτά, την πηγή προέλευσης τους.
    Δεν είμαστε αντίθετοι στην αντιγραφή των post μας, αλλά για δεοντολογικούς λόγους, θα σας παρακαλούσαμε να αναγράφετε την πηγή.

    φιλικά
    psaxtiria team

    ΑπάντησηΔιαγραφή