Σάββατο 18 Απριλίου 2009

ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΔΟΜΗ ΜΕ ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ ΣΤΙΣ ΑΚΤΕΣ ΤΟΥ ΤΟΚΙΟ

Μια μυστηριώδης υποθαλάσσια δομή από πυραμίδες στις ακτές της Ιαπωνίας, έχει προκαλεί διαμάχη σχετικά με το εάν πρόκειται για φυσικό γεωλογικό φαινόμενο ή μια ανθρώπινη κατασκευή που είναι ικανή να αλλάξει την ιστορία. Το 1986, ένας δύτης κοντά στο νησί Yonaguni Jima, στην νότια άκρη της Ιαπωνίας (κοντά στην Οκινάουα) συνάντησε τυχαία μερικές παράξενες δομές, περίπου 25 μέτρα κάτω από τη επιφάνεια της θάλασσας.
Έμοιαζαν με διαδρόμους και κεκλιμένες ράμπες. Μια από τις μεγαλύτερες δομές, μια πυραμίδα, είχε ύψος 27 μέτρα περίπου και πλάτος 180 μέτρα με πέντε επίπεδα και ένα δρόμο να περιβάλει την όλη δομή.Στην φωτογραφία απεικονίζεται ένα λιοντάρι, αν και υπάρχουν αρκετοί που υποστηρίζουν ότι η φωτογραφία είναι πλαστή.
Έχουν ανακαλυφθεί όμως, πάνω σε πέτρες σημάδια από εργαλεία που δείχνουν ότι έχουν κατασκευαστεί από ανθρώπους.Ο Masaaki Kimura, ένας θαλάσσιος γεωλόγος από το πανεπιστήμιο Ryukyus της Ιαπωνίας, έχει μελετήσει και χαρτογραφεί την περιοχή για πάνω από 15 χρόνια και θεωρεί ότι η περιοχή είναι πάνω από πέντε χιλιάδες χρονών, αλλά βυθίστηκε κατά τη διάρκεια ενός σεισμού δύο χιλιάδες χρόνια πριν.
Άλλοι, έχουν υπολογίσει ότι η δομή είναι πολύ παλαιότερη - συμπεριλαμβανομένου του Κο Teruaki Ishii, καθηγητή της γεωλογίας στο πανεπιστήμιο του Τόκιο, που υποστηρίζει ότι η περιοχή βυθίστηκε στο τέλος της τελευταίας περιόδου των παγετώνων, δηλαδή περίπου 10 χιλιάδες χρόνια πριν. (είναι δηλαδή δύο φορές παλαιότερο από τις πυραμίδες στην Αίγυπτο).Εάν αυτό υφίσταται, τότε τα ιστορικά βιβλία μας θα πρέπει να ξαναγραφτούν. Είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί εδώ, ότι διάφορα εργαλεία έχουν ανακαλυφθεί και στο έδαφος και στη θάλασσα γύρω από τις δομές.
Ο καθηγητής-επιστήμονας και μαθηματικός Richard Schoch του πανεπιστημίου της Βοστώνης δεν δέχεται αυτούς τους ισχυρισμούς και υποστηρίζει ότι η περιοχή δεν είναι τίποτα άλλο εκτός από έναν φυσικό σχηματισμό βράχων."Το πέτρωμα είναι ψαμμίτης. Οι ψαμμίτες τείνουν να σπάνε κατά μήκος, σε ευθύγραμμα τμήματα και να δημιουργήσουν αυτές τις γεωλογικές δομές, ιδιαίτερα σε μια περιοχή με έντονη τεκτονική δραστηριότητα.Η φωτογραφία παρουσιάζει ένα παρόμοιο φυσικό σχηματισμό βράχων στο έδαφος.
Λόγο των αντιπαραθέσεων, η περιοχή δεν μπήκε σε κάποιο πρόγραμμα περαιτέρου έρευνας και είναι άγνωστο εάν οι υποβρύχιες δομές έχουν πάθει ζημιές ή όχι, όταν στις 5 Απριλίου 1998, ένας μεγάλος σεισμός (7,7 της κλίμακας Richter) χτύπησε την περιοχή γύρω από τις πυραμίδες.Τα συμπεράσματα δικά σας...





1 σχόλιο:

  1. Διαπιστώσαμε ότι αντιγράφετε πληθώρα άρθρων μας, χωρίς να έχετε αναφέρει σε κανένα από αυτά, την πηγή προέλευσης τους.
    Δεν είμαστε αντίθετοι στην αντιγραφή των post μας, αλλά για δεοντολογικούς λόγους, θα σας παρακαλούσαμε να αναγράφετε την πηγή.

    φιλικά
    psaxtiria team

    ΑπάντησηΔιαγραφή